BørsXtra fredag: Øker i BORR, spår tøffe tider i finans, opp- og nedgraderinger

BORR: Sparebank 1 Markets øker kursmålet til NOK 42,5 (35)  – gjentar kjøpsanbefalingen.

PHOTOCURE: Norne Securities nedgraderer aksjen fra kjøp til hold, oppgraderer dog kursmålet til NOK 36 (35).

Iht en rapport fra PricewaterhouseCoopers (PwC) med tittelen ‘Financial Services Technology 2020 and Beyond’ vil konvergensen av finansielle tjenester og teknologi – fintech – bli en svært forstyrrende kraft på kort tid for banker, forsikringsselskap og investeringsbanker. 25% av finansindustriens inntekter anses være i faresonen allerede innen 2020. Det medfører at de etablerte finansielle institusjonene raskt må omprøve sine forretningsmodeller eller risikere at større deler av deres verdikjede blir foreldet. (Axier)

MAGSEIS: Sparebank 1 Markets oppgraderer Magseis fra nøytral til kjøp med økt kursmål NOK 25 (22).

AKER BP: Norne Securities øker kursmålet til NOK 200 (180) – gjentar hold.

ELEMENT – ICO: Element (navneskifte fra Intex) meldte forrige uke at de vurderte å søke finansiering via en Initial Coin Offering – ICO – hvor de utsteder en digital token (digitalt bevis) som gir rett til fremtidig levering av jernmalm. Dette er ikke ulikt måten størsteparten av verdens råvarer skifter hender i dag, som er nettopp ved å omsette terminkontrakter for fremtidige leveringer. Deres coin trenger dog ikke å gå gjennom noen fordyrende tredjepart, og vil heller ikke ha noen leveringsdato da den blir konvertert til fysisk jernmalm. Selskapet mener eventuelle kjøpere av deres coin vil være både finansielle investorer og industrielle aktører som er interessert i å sitte på en evigvarende futureskontrakter og som skal slipper å ha høye transaksjonskostnader for å rullere tradisjonelle terminkontrakter.

PROSAFE: Nordea kutter anbefalingen fra kjøp til hold.

CRAYON: Oppdatert indikert kursintervall til NOK 15,5-16,0 i IPO.

SPAREBANKEN MIDT-NORGE: Sparebank 1 Markets øker kursmålet i Sparebanken 1 Midt-Norge til NOK 101 (93) – gjentar kjøp.

EPIC GAS: Norne initierer dekning av det Merkur-noterte LPG-shippingselskapet med hold-anbefaling og kursmål NOK 10.

NORSKE SKOG: I dag ettermiddag utløper den nye fristen for at långiverne skal godkjenne styrets forslag til restrukturering. I melding tirsdag meldte selskapet at det da sannsynligvis hadde oppnådd avkrevd støtte fra alle lån foruten ett sikret og ett usikret. Med så mange knall dyre ledere, jurister og finansielle rådgivere involvert så skulle man trodd at det var tilstrekkelige regneferdigheter til å finne ut om de faktisk hadde nådd de prosentmessige kravene for aksept og dermed unngått å måtte skrive den mer vage «likely surpassed the thresholds required». Fortsettelse følger..

Bli medlem: Xtrainvestor.com    Facebook-gruppen Norske Aksjer   Facebook-gruppen Svenska Aktier

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer