BørsXtra fredag: Bonanza i tank/LNG/LPG, emisjonsrabatten i AGS, vil støtte PHLY

TANKMARKEDET: Utsikter til vedvarende høy kontantgenerering sender skipsverdiene den samme veien som ratene: rett opp! Hyundai Heavy Industries har vunnet en ordre for bygging av en VLCC på 300.000 dødvekttonn med pris på 94 millioner dollar og levering mars i 2021. Fearnley Securities priser nybygg til 91 millioner dollar, ifølge deres markedsrapport denne uken. Pareto opererer med 92 millioner dollar. En 2012-bygget VLCC skal ha blitt solgt for 62 millioner dollar som er høyere enn Paretoas antatte verdsettelse på 58,5 millioner dollar. (FA)

LNG-SHIPPING: Ratene for den største og mest moderne tonnasjen har nå nådd 150.000 dollar per dag, ifølge Fearnley. Det er hele 48.000 dollar mer enn i forrige uke. Ifølge konsernsjef Øystein M. Kalleklev i Flex LNG er det «kanskje det største hoppet i LNG-ratene noensinne». Siden midten av september er ratene opp rundt 160 prosent. – Markedet har strammet seg til svært raskt grunnet manko på skip, konstaterer Kalleklev. – Samtidig er det en del usikkerhet i markedet som gjør at det er betydelig færre «relets» (skip som videreleies, red.anm.) ettersom de fleste befraktere ønsker å holde på skipene sine for å sørge for at de kan klare å løfte sine laster, sier Flex-sjefen til Finansavisen. Fearnleys skriver at rollene er snudd, og at rederne nå har begynt å be om bud i stedet for å tilby skipene til befrakterne. (FA) Vil du lese mer om Flex LNG? Gå til https://www.xtrainvestor.com og søk etter FLNG-kanalen.

LPG: Nordea øker kursmålet i Avance Gas til NOK 49 (38) og BW LPG til NOK 75 (67), kjøp gjentas for begge.  Vil du lese mer om LPG sektoren? Gå til https://www.xtrainvestor.com og søk etter LPG-kanalen.

PHILLY SHIPYARD: Iht CBS21 News ønsker de amerikanske myndighetene å blåse nytt liv i verftet. Under et besøk i Philadelphia i går fra Richard Spencer, Secretary of the Navy og president Trumps velkjente assistant Peter Navarro (kjent for sitt knallharde syn på handel med Kina) ble det tilkjennegitt at myndighetene håper å kunne tildele verftet byggeoppdrag i nær fremtid i tillegg til reparasjons- og vedlikeholdsoppdrag. Verftet har nylig fått sine to første militære kontrakter på 20 millioner dollar i form av vedlikeholdsarbeid og minister Spencer sier at disse er en test for verftet som kan lede til mer vedlikeholdsoppdrag. Philly Shipyard kjemper for å bli tildelt en større kontrakt på bygging av militær fartøy med forventet avgjørelse om tildeling i slutten av november. Vil du lese mer om Philly? Gå til https://www.xtrainvestor.com og søk etter PHLY-kanalen.

AXXIS GEO SOLUTIONS: Seismikkselskapet måtte gi rabatt på 65 prosent i forhold til sluttkurs torsdag da de skulle hente inn NOK 225 millioner. Selskapet hadde tidlig i september meldt at de så på finansieringsmuligheter for å møte økende etterspørsel, dog viser det seg at knappe 60 prosent av beløpet går til nedbetaling av leverandørgjeld og kortsiktig lån. Hvis man reelt henter penger med 65 prosent rabatt pga økende etterspørsel så bør aksjonærer i alle oljeserviceselskap begynne å be til høyere makter om at deres selskap ikke vil trenge friske penger fremover. Dog er det aktører i markedet som spekulerer i at utførelsen av Axxis store Utsira-oppdraget som ble avsluttet i disse dager ikke har gått helt etter plan og dermed resultert i den store rabatten. Ingen slik indikasjon gis dog av selskapets presentasjonsmateriale.

NYTT HANDELSSYSTEM PÅ OSLO BØRS: Euronext skal bruke 180 millioner kroner på tiltak som skal kutte de årlige kostnadene ved Oslo Børs VPS med rundt 120 millioner kroner. Blant annet skal Børsen skifte handelssystem til Euronexts system, Optiq. Det kommer frem i Euronexts strategiske plan for de neste tre årene, «La oss vokse sammen 2022», som legges frem i Paris fredag. (E24)

KAHOOT: Arctic initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 63.

ALUMINIUM: Råvareanalytikerne hos Goldman Sachs har sett inn i glasskulen og spår et kraftig fall i aluminiumsprisen. Mens Goldman Sachs tidligere så for seg at aluminiumsprisene skulle stige til henholdsvis 1.800 dollar, 1.900 dollar og 2.000 dollar på tre, seks og 12 måneders sikt, er de nye prognosene 1.650 dollar, 1.575 dollar og 1.600 dollar. (FA)

NORDIC SEMICONDUCTOR: DNB øker kursmålet til NOK 62 (52), gjentar kjøp.

MOWI: Handelsbanken kutter kursmålet til NOK 237 (248), gjentar kjøp

MAKRO: Selskapsgjelden er rekordhøy i USA, men inntjeningen bom stille. Kredittstrateg Ole Kjennerud i DNB liker ikke det han ser. – Jeg tror det er en stor sannsynlighet for at den neste nedturen ikke er så langt unna, sier Kjennerud, nøkkeltallene er entydig negative i hele verden. Vi har aldri hatt høyere gjeld i selskapene, inntjeningen samlet sett har ikke vokst siden 2011 og likevel ser vi at selskapene jevnt over ikke har noen problemer med å betjene gjelden sin, sier kredittstrategen. Forklaringen er enkel, mener han: tilnærmet gratis penger. Kjenneruds hovedscenario for tiden som kommer er det han betegner som et «forbigående sjokk». Han tror sentralbankene vil fortsette å gi støtte til markedene, men ikke like mye som markedsaktørene venter. (DN)

BØRSXTRA…. når daglig over 20.000 personer. Mottar du den ikke allerede per mail? Da bør du legge inn emailadressen din her:  https://bit.ly/2ULE5Op – du kan til enhver tid avmelde deg ved å klikke på lenke i mottatt mail.

Er du ikke allerede medlem på Xtrainvestor? Å registrere seg går lynraskt og medlemskapet er gratis – masse nyttig og underholdende innhold i over 300 kanaler for trading, enkeltaksjer, bransjer etc . Ta for eksempel en titt innom de aktive tradernes egne kanal – tradingchat – eller finn kanalen for enkeltaksje du er interessert i. www.xtrainvestor.com

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. Xtrainvestor, its holding company or staff in Xtrainvestor may perform services for, solicit business from, hold long or short positions in, or otherwise be interested in the investments (including derivatives) of any company mentioned in the publication or report. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer