BørsXtra 9.mai: For stor Aker-rabatt, Kværner + Aker Solutions?

AKER-RABATT:
Nordea reduserer kursmålet i Aker ASA til NOK 375 (400) grunnet fallende NAV – verdijustert egenkapital per aksje – i Q1 og april, men opprettholder kjøpsanbefaling. De mener dagens aksjekurs innebærer en rabatt på 26% på NAV og påpeker at nordiske investeringsselskap generelt handles til en 2% premium på NAV.

TROR PÅ RIGG:
Jarle Sjo som forvalter DNB Norge mener utnyttelsen i riggmarkedet er i ferd med å bunne ut og fondet har følgelig investert i Borr Drilling, Northern Drilling, Shelf Drilling samt Rowan den siste tiden. De fant ikke interessante rigg-selskap på Oslo Børs ettersom flere fortsatt trenger refinansiering. (hegnar.no)

OPPGRADERER LAKS:
ABG Sundal Collier oppgraderer Austevoll Seafood, Salmar og Norway Royal Salmon fra hold til kjøp.

DNB:
Morgan Stanley oppgraderer sin anbefaling på DNB-aksjen til overweight fra equal-weight, og oppjusterer kursmålet på aksjen til NOK 165 (139). (hegnar.no)

INVESTTECH ANBEFALER:
Investtechs fire favorittaksjer for de kommende to uker er SR-Bank, Protector Forsikring, Tomra og Entra. (FA)

SUBSEA 7:
Goldman Sachs oppgraderer sin anbefaling på Subsea 7-aksjen til nøytral fra salg. Analytikerne oppjusterer kursmålet til NOK 133 (86). (hegnar.no)

KVÆRNER:
Kværner-sjef Jan Arve Haugan sa på selskapets presentasjon av Q1-tall at gjenopptatt utbytte vil være avhengig av markedsutviklingen og hvorvidt de finner interessante strukturelle muligheter. Vedrørende strukturelle muligheter snakkes det i finanskretser om at Kværner passer sammen med Aker Solutions etter eventuelt en utskillelse av sistnevntes undervannsdivisjon. (FA)

SCANSHIP:
PE-forvalteren Reiten & Co. Har kjøpt det meste av største aksjonær Tore Engers eierpost i Scanship Holding, og blir største eier med knapt 33 prosent av aksjene. – Ledelsen har fortsatt 25 prosent av Scanship Holding, og det er viktig for oss. Vi har fulgt selskapet over tid, og observert at det er internasjonalt posisjonert og er dyktig på leveranser. I tillegg til å være en sterk tilbyder til cruiserederiene, har det også beveget seg mot andre næringer, som oppdrettsnæringen, sier Narve Reiten. (FA)

PROSAFE:
Nordea gjentar salgsanbefalingen med kursmål NOK 30 for Prosafe i forkant av selskapets Q1-rapport.

BW OFFSHORE:
SEB reduserer kursmålet i BW Offshore til NOK 34 (38) – opprettholder kjøpsanbefaling.

Følg markedets mest livlige live-aktivitet i Xtrainvestor-chatten: http://www.xtrainvestor.com/nb/chat

Bli med i vår Facebook-gruppe ‘Norske Aksjer’ her

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer