Gå til hovedinnhold

BørsXtra 8.mai: Tøffe stikk mot John Fredriksen – ukeporteføljene

Ukeporteføljer: Sparebank 1 Markets tar denne uken inn Norway Royal Salmon i sin ukeportefølje. Ut går Grieg Seafood. DNB Markets tar inn Golden Ocean og ut Telenor. Arctic Fund tar ut Bank Norwegian og Norsk Hydro.

Myrseth-porteføljen: Stig Myrseth tar inn Scottish Salmon Company i sin Dovre-portefølje. Ut går Telenor. (FA)

Frontline 1: DHT sendte søndag ut en pressemelding der de i harde ordelag avviser John Fredriksens Frontlines tredje forsøk på å snappe opp selskapet og beskylder dem for skittent spill. De kommer med tøffe stikk til John Fredriksen og Frontline herunder « Du ser ikke oss være avhengig av overdreven gjeldsgrad for å opprettholde utbytter» og «–Vi har ikke en dominerende aksjonær som tapper ut utbyttet gjennom et eksternt administrasjonsselskap. Når vi henter gjeld, gjør vi dette gjennom vel ansette finansinstitusjoner i stedet for å innhente kredittfasiliteter fra tilknyttede parter.» (dn.no)

Frontline 2: Frontline skal ha sikret seg avtaler om levering av inntil fire 300.000-tonnere fra Hyundai. Prisen er rapportert å ligge like i underkant av 80 millioner dollar pr. stykk. To av skipene er ifølge TradeWinds faste kontrakter med avtalte leveringer i 2019, mens Frontline har opsjoner på nummer tre og fire. Hvis disse erklæres, kommer investeringen opp i nær 2,75 milliarder kroner basert på gårsdagens kurs. Også flere andre tankredere har benyttet anledningen til å bestille nybygg i VLCC-klassen i løpet av de siste ukene. (FA)

Avance Gas: ABG Sundal Collier har nedgradert Avance Gas-aksjen fra kjøp til hold, melder Bloomberg ifølge TDN Finans. Kursmål NOK 28.

Awilco LNG: Nordea nedgraderer Awilco LNG til hold etter melding om at selskapet har igangsatt diskusjoner med sin hovedkreditor om reforhandlinger av leiekontrakter. Pareto Securities nedgraderer selskapet fra hold til selg og kutter kursmålet til NOK 5 (7).

Fjord 1: Fredrik Mohn skal ha tegnet seg for NOK 225 millioner av totalt NOK 1,4 milliarder i nedsalget i Fjord 1. Andre større tegnere var DNB, SR Forvaltning, Blystad og Fidelity samt en rekke andre norske og internasjonale institusjonelle aksjonærer. Det ble opprinnelig indikert et prisbånd på mellom NOK 32 og NOK 35 per aksje, men plasseringen endte på NOK 29.  – På det nivået aksjesalget nå gjennomføres, mener vi at det bør ligge en grei oppside også for de nye aksjonærene, sier Per Sævik. (FA)

Opera: Norne Securities nedgraderer Opera Software til selg med uforandret kursmål NOK 38.

Link Mobility: Sparebank 1 Markets kutter kursmålet i Link Mobility til NOK 210 (230) – opprettholder kjøp.

Subsea 7: Credit Suisse har oppgradert Subsea 7 til nøytral fra underperform med et kursmål på NOK 135 (110).

Seabird Exploration: Ved kvartalsslutt opplyser Seabird Exploration at det ikke var i brudd med noen av lånevilkårene. Mye tyder iht Finansavisen på at selskapet bryter med lånevilkårene, uten å erkjenne det selv. Selskapet og dets rådgivere evaluerer nå de finansielle alternativene, skriver Seabird i rapporten for første kvartal.  (FA)

Innsideporteføljen: Q-Free er ny i Finansavisens innsideportefølje. Ut går AF Gruppen.

Statoil: ABG oppgraderer Statoil fra selg til hold – kursmålet heves til NOK 145 (130).

Axactor: Aksjonærendringer i perioden 27/4-3/5 viser at Stein Mohn har økt med knappe 3,7 millioner aksjer til 50,2 millioner, mens Ferd har økt med 3,9 millioner til 45 millioner aksjer.  Handelsbanken-fond reduserte med 0,3 millioner til 24,7 millioner aksjer mens DNB SMB reduserte med 0,8 millioner til 23,7 millioner aksjer.

Gjensidige: Goldman Sachs har oppgradert sin anbefaling på Gjensidige Forsikring til nøytral fra salg. Kursmål NOK 130.

Vil du få BørsXtra tilsendt daglig til din epost? Da kan du registrere din emailadresse her

Vår gruppe ‘Norske Aksjer’ på Facebook er blitt nær 8000 medlemmer stor på drøye 4 måneder. Bli gjerne medlem her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer