BørsXtra 6.september – presset bolig- og laksepris, Kurdistan-valg og 9000!

BOLIGPRIS: Analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets skriver i en rapport tirsdag at de forventer et videre fall for prisene i Oslo med fem til åtte prosent, og et totalt prisfall på mellom 10 og 15 prosent. Det er ikke ventet et tilsvarende fall andre steder, ifølge Bernhardsen.– Mellom ti og 15 prosent kan høres mye ut, men vil si at det ikke er noen stor dramatikk i det. Boligprisene har steget ekstremt mye, og de aller fleste som har kjøpt i Oslo har vært med på en god boligreise, sier han. (DN)

LAKSEPRIS: Normalt faller lakseprisene relativt betydelig utover i Q3 før de vender solid opp i Q4. Nordea påpeker at i 2013-2016 økte gjennomsnittsprisene i Q4 med 10% vs Q3 med da i et marked med tilbudssvekkelse på i snitt minus 1%. Kontali estimerer at tilbudsveksten i 2H vil bli med den høyeste Q4 veksten year-on-year siden 2012. Nordea antar følgelig at lakseprisen i Q4 i 2017 vil være flat i forhold til Q3 prisen.

FINGERPRINT CARDS: UBS kutter anbefalingen i Fingerprint Cards fra nøytral til salg. Kursmålet reduseres til SEK 30 (34).

DNO: 25.september planlegges folkeavstemming i Kurdistan om løsrivelse. Til tross for en tilbakegang for Den islamske staten (IS) i Irak og et styrket sikkerhetsbilde, spekuleres det samtidig på hva konsekvensene av en folkeavstemning blant kurderne vil ha å si for oljearbeidet i regionen. Strid om oljefelt og fordeling av inntekter er noe av det som danner bakteppet for den planlagte avstemningen. Eksperter frykter at en løsrivelse vil gjøre det vanskelig for kurderne å eksportere olje, ifølge NTB. (DN)

9000! : Xtrainvestors Facebook-gruppe Norske Aksjer har rundet 9000 medlemmer etter drøye åtte måneder. Nærmere 80% av disse er ikke Xtrainvestor-medlemmer – dermed kan vi skilte med drøye 15.000 «real name» investorer i vår medlemssfære. I tillegg kommer det betydelig antall lesere av Xtrainvestors nettsider og lesere av BørsXtra som ikke er medlemmer noe av stedene. Ny god funksjonalitet i vår svært aktive XI-chat http://www.xtrainvestor.com/en/chat er snart på plass!

NRC GROUP: Nordea initierer dekning av NRC Group og anbefaler kjøp med et kursmål på NOK 70.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer