BørsXtra 4.januar: Anbefaler tørrbulk, megarik kryptogrunder, positiv pw fra PGS

GOLDEN OCEAN: Sparebank 1 Markets tror aksjen skal stige fra NOK 72 til NOK 97 i løpet av 2018. De mener selskapet i dag prises til 1,3 ganger NAV (1,08 for sammenlignbare selskap), men at det vil falle til 1,1 ganger ut fra antatt kursmål og antatte skipsverdier ved utgangen av året (følgelig en estimert NAV på NOK 88 end 2018). Meglerhuset tror på solid oppgang i skipsverdier for tørrbulk i 2018 grunnet økte rater, lave ordrebøker, økte stålpriser og høyere utnyttelsesgrad ved verft.

PGS: Selskapet kom med positiv profit warning for 4.kvartal med preliminær EBITDA på USD 100 millioner mot forventet USD 70 millioner. Salg av multiklientdata kom på USD 170 millioner mot forventet USD 130-140 millioner.

MEGARIK KRYPTOGRUNDER: Størst prisoppgang av alle kryptovaluta i 2017 hadde Ripple med 36.018 prosent, med størsteparten av oppgangen i desember. Og oppgangen har fortsatt med full styrke de første 3-4 dagene i det nye året. Én ripple koster i skrivende stund 3,80 dollar, opp 70 prosent siden nyttår. Dette har gjort at selskapets styreleder Chris Larsens papirformue er blitt på over 380 milliarder dollar. Det ville gitt ham en 11. plass på Forbes liste over verdens rikeste i 2017, foran Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin. Ripples kryptovaluta er nå priset til 60% av Bitcoins markedspris. (dn.no)

SELSKAPENE – IKKE VALUTAENE: Glenn Hutchins, co-founder av investeringsselskapet Silver Lake Partners, er langt mer entusiastisk til det bredere kryptovaluta økosystemet enn Bitcoin per se. Han oppfordrer til at man investeringsmessig heller ser på selskapene bak enn på valutaene og minner om at Levi Strauss tjente mer på å selge jeans til gullgraverne i Klondyke enn hva gullgraverne tjente. Han sammenligner økosystemet med jernbanesystemet der valutaen er vognene, protokollen er jernbaneskinnen og blockchain cargo manifestet (transportdokumentet). Men i stedet for å flytte tønner med parafin og bokser med utstyr kan det nye krypto økosystemet i teorien gjennomføre finansielle transaksjoner umiddelbart og tilnærmet uten kostnad. Silver Lake er investert i Ripple, selskapet bak kryptovalutaen Ripple (XRP) (Financial Times)

MARINE HARVEST: Nordea øker kursmålet til NOK 104 (99) – opprettholder salgsanbefaling

NORTHERN DRILLING: Danske Bank Markets tar opp dekning av Northern Drilling med en hold-anbefaling og et kursmål på NOK 67.

FIRST ANBEFALER: First-forvalter Tor Vinje anbefaler kjøp av Crayon Group, Kværner, NEL og Høegh LNG.

TELENOR: DNB oppjusterer kursmålet til NOK 220 (186) – gjentar kjøp.

BØRSXTRA: Vår BørsXtra rapport viser seg ofte straks å bevege enkeltaksjer. Rapporten publiseres først i den dedikerte kanalen https://chat.xtrainvestor.com/channel/borsxtra før vi sender den til mailmottakere, til vår Facebook-gruppe Norske Aksjer og publiserer på Nordnet.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer