Gå til hovedinnhold

BørsXtra 30.august: 16 milliarder på gata, Barents-boring, skylder på CFO

AKSJESPAREKONTO: Nordnet har regnet ut hvor mye skatt det norske folk kan spare til sammen i Norge ved å flytte verdier til aksjesparekonto før nyttår. – Det ligger 16 milliarder kroner på gata. Spørsmålet er om Ola og Kari gidder å bøye seg for å plukke opp pengene, sier Anders Skar, norgessjef i Nordnet. Administrerende direktør Håvard Gulbrandsen i KLP kapital fremhever at dette også gir folk mulighet til å komme seg vekk fra de dyreste fondene som gir dårlig avkastning og der forvalterne tar 1,5 til 2 prosent av verdien. Mange har verdier plassert i slike høyt prisede fond og har følt seg låst fordi de må betale skatt av gevinsten hvis de realiserer midlene. Nå har de sjansen, og bør gripe den, til å flytte midlene til noe langt mer gunstig, uten å betale skatt, sier Gulbrandsen. (NTB)

LPG-AVANCE: I første halvår lå den gjennomsnittlige LPG-eksporten fra USA på 44 laster i måneden, mens den var helt nede i 32 laster i juni. Kapasiteten ligger i dag på et sted mellom 55 og 60 laster. – Heldigvis er trenden nå positiv og vi så en økning av eksporten i juli. De foreløpige tallene vi har sett for august viser at eksporten går svakt oppover også denne måneden. I et såpass utfordrende fraktmarked som vi har nå, er det til tider vanskelig å booke skipene slik at vi unngår ventetid. I år har vi opplevd unormalt mye venting både i februar og i juni. Det trekker vår innseilte T/C-inntjening under indeksen både i første og andre kvartal, sier CEO Christian Andersen i Avance Gas. (FA)

AVANCE: Nordea kutter kursmålet til NOK 41 (45) – gjentar kjøp.

FJORD: Sparebank 1 Markets som var tilrettelegger i nedsalget fra Sævik tar opp dekning av Fjord med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 50.

BARENTS-BORING: Korpfjell-brønnen som av markedsaktører ble kalt «tiårets mest spennende prospekt i Norge» resulterte i et mindre ukommersielt gassfunn. Brønnen var den nordligste boringen hittil og lå rett ved delelinjeområdet mot Russland – det ble i forkant antydet funnmuligheter på opptil 10 milliarder fat der. Statoil hadde imidlertid ikke anslått større suksessjanse enn 18%. Lundin, som eier 15 prosent, falt 6 prosent på Stockholm-børsen i går. Statoils borekampanje i Barentshavet i år betegnes som en stor skuffelse. (FA)

ODFJELL DRILLING: Nordea øker kursmålet til NOK 30 (25) – opprettholder kjøp.

DANSKE ANBEFALER: Analytiker Sondre Dale Stormyr i Danske Bank anbefaler kjøp av Odfjell Drilling, Borr Drilling, Subsea 7 og TGS, mens Fred Olsen Energy, Awilco Drilling og Polarcus anbefales solgt. (FA)

OCEANTEAM: Etter at det først ble vedtatt granskning av selskapets disposisjoner i forhold til de største aksjonærene og selskapet deretter suspenderte økonomidirektøren fra jobben følger selskapet nå opp kaoset med å hevde i Q2-rapporten at en rekke hendelser knyttet økonomidirektøren skadet selskapets anseelse.

BORR DRILLING: Selskapet noteres i dag under ticker BDRILL. Vi har satt opp en dedikert #BDRILL-kanal på xtrainvestor.com

NORSKE AKSJER: Vår Facebook-gruppe Norske Aksjer runder med det første 9.000 medlemmer og senest i går la et børsnotert selskap ut video i gruppen. Mye interessant stoff og mye i vente! Dette er en lukket gruppe der imidlertid alle som vil kommer inn. Bli med og hjelp oss å vokse videre ved å melde inn relevante venner. https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer