BørsXtra 3.januar – Klart for analysekutt, sentralbankenes kryptoflørt, quant-porteføljen, XI mest aktiv:

QUANT-PORTEFØLJE: Sparebanken 1 Markets opererer med en «quant-portefølje» der anbefalingene tar utgangspunkt i offentlig informasjon om shortinteresse i ulike selskap. I dagens porteføljeforslag anbefales kjøp av Bakkafrost, BW LPG, Norwegian Air og Grieg Seafood mens DNO anbefales solgt.

XXL: DNB kutter anbefalingen fra kjøp til hold med nytt kursmål NOK 90 (100) pr aksje.

PARETOPORTEFØLJEN: Pareto tar ut Archer, Avance Gas Holding, Flex LNG og Subsea 7 av sin januarportefølje. Inn kommer Grieg Seafood Group og Protector Forsikring.

SENTRALBANKENES KRYPTOVALUTA: Samtidig som mange politikere, tilsynsmyndigheter og investeringsguruer advarer mot at den spekulative interessen for digital valuta kan komme til å skade mange investorer vurderer flere sentralbanker selv å skape kryptovalutaer. Både Venezuela og Russland har tilkjennegitt ambisjoner og Bank of England forteller nå at det jobbes med å skape en versjon basert på britiske pund. Gruppen som er ansvarlig for prosjektet ventes å legge frem ytterligere detaljer i løpet av året. Brukere av den britiske kryptovalutaen skal potensielt ha mulighet til å plassere sine innskudd direkte i sentralbanken, i stedet for å måtte gå gjennom kommersielle banker som Barclays og Royal Bank of Scotland. I tillegg vil store transaksjoner kunne gjennomføres nesten umiddelbart.

THIEL – BITCOIN: Bitcoin steg kraftig etter at Wall Street Journal rapporterte at en venturefond startet av Peter Thiel (Paypal, Facebook) skal ha kjøpt kryptovalutaen utover i 2017 og nå skal ha Bitcoin-verdier for flere hundre millioner USD.

MIFID: I dag har de nye EU-reglene for finansielle instrumenter trådt i kraft. To vesentlige punkter er at de institusjonelle investorene pålegges å sørge for best execution i kjøp av verdipapir (normalt kun laveste pris fra utførende aktør) samt at de må betale for å motta analyser herunder få tilgang til analytikere mm. Det er kommet lite informasjon hvordan de norske meglerhusene vil innrette seg – vil de f.eks gi analyser gratis til de øvrige kundene mens fondene må betale? Forvent i alle fall lavere kurtasjeinntekter i meglerhus, færre og vanskeligere tilgang på analyser, svakere analysedekning for SMB-selskapene og færre analytikere.

DNB ANBEFALER: Martin Huseby Karlsen i DNB Markets anbefaler kjøp av Borr Drilling, Odfjell Drilling, Northern Drilling og Shelf Drilling. Fred Olsen Energy anbefales solgt.

NORGES STØRSTE: Etter flott mottagelse av «nye» Xtrainvestor har vi de siste uker for første gang  blitt Norges største investorcommunity målt i aktivitet. Det er virkelig en oppsiktsvekkende utvikling da alle konkurrenter i inn- og utland benytter seg av «lavterskel» nicknames mens vi har gjort det mer vanskelig med å kreve bruk av virkelig navn av skribentene. Aktiviteten er bredt økende i et stort antall kanaler (enkeltaksjer og tema a la krypto, olje, LNG, shipping, teknisk analyse) og vi ser også at medlemmene i større grad bruker XI som kommunikasjonsverktøy via en-til-en og små gruppechats. Vi håper vi kan få flere lesere og fortsatt økt aktivitet og deltagelse fra innsiktsfulle og nysgjerrige folk i våre kanaler. Du kan hjelpe til ved å tipse folk på sosiale media og ellers om vår plattform https://chat.xtrainvestor.com/home

BØRSXTRA: Vår BørsXtra rapport viser seg ofte straks å bevege enkeltaksjer. Rapporten publiseres først i den dedikerte kanalen  https://chat.xtrainvestor.com/channel/borsxtra før vi sender den til mailmottakere, til vår Facebook-gruppe Norske Aksjer og publiserer på Nordnet.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer