Gå til hovedinnhold

BørsXtra 28.august: Aksjesparekonto, Berntsen anbefaler, skeptisk til boligpris,

BERNTSEN ANBEFALER:Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds anbefaler kjøp av Statoil, Marine Harvest, Lerøy Seafood, Salmar, Bakkafrost og Orkla mens Telenor anbefales solgt. (FA)

OIL RIG COUNT/HARVEY: Antall aktive oljeborende rigger falt med 4 i USA forrige uke. Dette var andre uke på rad med fall etter en nærmest uavbrutt oppgang siden mai 2016. Orkanen Harvey traff Texas under helgen og har medført stans i oljeproduksjonen av ca 370.000 fat per dag fra Mexicogulfen. Mer enn 10% av raffineringskapasitetet i USA ble også stengt ned.

BWLPG:Nordea kutter kursmålet i BW LPG til NOK 68 (73) – gjentar kjøp.

B2H: Nordea øker kursmålet i B2 Holding til NOK 23 (20) – gjentar kjøp.

SBULK: Clarkson Platou anbefaler kjøp av Songa Bulk med kursmål NOK 58,50. Meglerhuset tror shippingselskapet kan begynne å betale utbytte fra Q1 neste år og viser til møte med CEO Billung der han antydet muligheter for en oppgang i stålverdiene på 10-15 prosent på kort sikt, muligens stigende til et verdihopp på 40-50 prosent allerede i 2018.

NEXT: Pareto kutter kursmålet i Next Biometrics til NOK 150 (180) – gjentar kjøp. De antar emisjon i løpet av første halvår 2018.

BOLIGPRIS: –Ifølge våre prognoser vil boligprisene falle videre, men i et avtagende tempo, frem til sommeren 2018. Deretter venter vi stabile priser, og så ny forsiktig prisoppgang i 2019 og 2020. Det innebærer at vi først ved utgangen av 2020 vil være oppe igjen på det nivået vi så i april i år, sier DNB Markets’ sjeføkonom Kjersti Haugland til Finansavisen. – Om vi treffer med våre anslag, vil kostnaden ved å leie være mindre enn kostnaden ved å ta opp lån for å kjøpe bolig i et så kort tidsperspektiv som tre til fem år. (FA)

OPERA:Norne Securities kutter kursmålet i Opera Software til NOK 22 (30) – gjentar salgsanbefaling.

AKSJESPAREKONTO: Antallet fond som tilbys, hvorvidt det er gebyr på oppbevaring av aksjer og fond, og kurtasje ved aksjekjøp, er noe av det som skiller tilbyderne av aksjesparekonto. Ved kjøp av aksjer har de fleste leverandørene en kurtasje som er lik som ved aksjehandel utenfor aksjesparekonto. Hos Nordnet, Storebrand og Pareto koster det ingenting å ha kontoen mens noen av de andre leverandørene tar et årsgebyr for oppbevaring av fond og aksjer, dersom innskutt beløp overstiger 100.000 kroner. Den største fordelen med aksje-sparekonto er at det er mulig å endre porteføljen uten at det utløser skatt. Iht Finansavisen tilbyr Nordnet klart flest fond mens Storebrand, Pareto og Danske Bank tilbyr færrest. Vær oppmerksom på at leverandørene får returprovisjon fra kundenes tegninger i de ulike fondene. (FA)

UKEPORTEFØLJER: DNB tar denne uken Norwegian Finance Holding ut av den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer. Inn i porteføljen kommer SR-Bank. Sparebank 1 Markets tar inn Kongsberg-Gruppen, ut går Golden Ocean.

Vil du være blant de 7000 aktørene som nå mottar BørsXtra direkte per mail? Da kan du legge inn din email her: http://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe

Følg den livlige chatten på Xtrainvestor og kom i forkant av markedet: http://www.xtrainvestor.com/nb/chat

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer