Gå til hovedinnhold

BørsXtra 14.september: Mot knall og fall i SDRL-aksjen, “bitcoin er svindel”

SEADRILL: I henhold til den foreslåtte restruktureringsplanen vil eksisterende aksjonærer sitte igjen med 2% av selskapet. Det tilsier at antall aksjer skal øke fra drøye 500 millioner aksjer til 25 milliarder aksjer. Følgelig innebærer gårsdagens sluttkurs på NOK 1,87 per aksje en verdi på et restrukturert SDRL på tilnærmet 47 milliarder kroner. Sparebank 1 Markets opererer med en fair kursrange på NOK 0,33-0,66 dersom avtalen aksepteres mens både Arctic og Nordea påpeker at betingelsene for de nye aksjene tilsvarer en verdi på NOK 0,25 for de eksisterende.

SEVAN DRILLING: I Sevan Drilling meldte selskapet i går at det etter restruktureringen kunne antas at dagens aksjonærene satt igjen med null. Aksjen ble handlet til en markedsverdi på NOK 35 millioner basert på gårsdagens sluttkurs.

FLEX LNG: DNB anbefaler kjøp av Flex LNG med kursmål NOK 14,70. For perioden 2016 til 2019 estimerer de en vekst for global LNG handel, målt i tonn, på 38%. Denne veksten er i all hovedsak ventet komme som følge av stigende eksport fra USA til Asia. I tillegg til økt volum og flere eksport-/importanlegg betyr det også lengre seilingsruter for fartøyene og dermed ytterligere økt etterspørsel etter fraktkapasitet. DNB tror ratene vil øke fra USD 51k pr dag i 2017 til USD 93k pr dag for 2020.

AKER: Aker vurderer iht Upstream en gjeninntreden i riggindustrien og er nær ved å inngå avtale om å kjøpe et nybygg fra Samsung Heavy Industries. Riggen – en harsh environment DP semi – ble nylig kansellert av Stena Drilling. Det er usikkert hvorvidt det i så fall blir Aker eller Akastor som vil stå som eier.

NORWEGIAN AIR: HBK Holding AS, majoritetseiet av Bjørn Kjos, har i dag kjøpt 803.000 aksjer i selskapet til NOK 240 per aksje etter en book-building der alle aksjonærene kunne legge inn sine salgstilbud. Kjøpet tilsvarer drøye 2% av selskapet og HBK eier dermed 26,8% av selskapet.

BITCOIN: Iht IG skal Bitcoin ha gått forbi Nasdaq Composite som verdens mest populære lange investeringsposisjon ifølge en undersøkelse fra Bank of America Merrill Lynch. Av de tilspurte investorene i undersøkelsen svarte 26 prosent at de bedømmer at en lang posisjon i bitcoin er det vanligste bettet i verden. Det plasserer bitcoin på første plass i undersøkelsen foran Nasdaq-børsen (22 prosent) och posisjonering mot dollaren (21 prosent). JP Morgan sjef Jamie Dimon advarte ellers kraftig mot spekulasjon i bitcoin og benevnte det som en svindel som etter hvert ville kollapse. Bitcoin er opp over 500% de siste 12 måneder. Vi minner om at vi på Xtrainvestor.com har en dedikert kanal #KRYPTO for diskusjon om alle digitale valutaer.

PARETO-Konferansen: Det vil også i dag komme nyheter fra Paretos store olje- og offshorekonferanse som i år omtales som godt besøkt og med større optimisme blant deltakerne. I går rapporterte Pareto inn til vår Facebook-gruppe Norske Aksjer https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/ under dagens gang til nytte for våre medlemmer der.

www.xtrainvestor.com     www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer