Gå til hovedinnhold

BørsXtra 10.mai: Pareto-ansatte bedrageritiltalt, aksjonæropprør i biotek-selskap

BIOTEC:
Gründer og tidligere styreleder Jan Raa (77) fronter et aksjonæropprør mot adm. direktør Svein Lien og styreleder Erik Thorsen i Biotec Pharmacon og har fullmakt på 11-12 prosent av aksjene i tillegg til hans egne. Raa vil bytte styre og sette fart i utviklingen av nye produktkandidater rundt sårmiddelet Woulgan. Han mener at selskapets andre virksomhet, ArcticZymes, har enestående produkter, og at denne delen under hans styre vil bli solgt for å skaffe penger til satsingen på Woulgan. Adm. direktør Svein Lien mener at Biotecs problem til dels handler om at de har hatt for mange produkter og at det nå handler om å kommersialisere de som de allerede har. Generalforsamlingen i Biotec avholdes fredag. (FA)

PARETO-TILTALE:

Tre personer er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med oppkjøpet av det børsnoterte selskapet Crew Gold Corporation i 2010. Ifølge Økokrim skal de tre ha holdt realitetene bak senere handler med aksjen skjult for både de 12 selgerne og markedet. Ifølge tiltalen fra Økokrim har Paretos corporate-medarbeider Petter Dragesund,  en tidligere megler i Pareto Securities og Jan Vestrum forledet inntil 12 selgere av Crew Gold-aksjer slik at de ble påført tap på inntil 188 millioner kroner. Blant disse selgerne var Akerhus Fylkeskommunale Pensjonskasse, Celina og Hermine Midelfarts investeringsselskap, og den tidligere Pareto-toppen Kris Jakobsens Trafalger as. (dn.no)

LPG:
Sparebank 1 Markets gjentar kjøpsanbefaling på Avance Gas og BW LPG med økte kursmål til henholdsvis NOK 39 (38) og NOK 49 (47). De fremholder BW LPG som best risk-reward av de to.

PGS:
Norne Securities kutter kursmålet i PGS til NOK 35 (40) – opprettholder kjøp.

WWL:
DNB anbefaler kjøp av nyfusjonerte Wallenius Wilhelmsen med kursmål NOK 50 og påpeker at selskapet på analytikernes estimat prises til en EV/EBITDA på 6,6 og en P/E på 6,3 på 2018-tall.

AXACTOR:
Nordea opprettholder kjøpsanbefaling i Axactor med kursmål NOK 3,4 etter det meglerhuset betegner som en noe svak rapport.

OLJE:
EIA oppjusterer den amerikanske produksjonen med 90.000 fat per dag i 2017 og 60.000 far per dag i 2018 i forhold til antagelsene for en måned siden. De oppjusterte videre etterspørselsveksten i USA for 2017 med 40.000 fat per dag mens antatt etterspørsel i 2018 var uforandret fra sist måned.

WILSON:
Solenergiselskapet Aega begjærte å bli innløst i Wilson etter at Caiano Eiendom hadde kommet over 90%-grensen og sendte saken til lagmannsretten for overskjønn. Lagmannsretten har nå funnet at innløsningssummen skal settes til NOK 10,60 per aksje. Aega viste i retten til at Wilsons egne regnskap – der Caiano-eier Kristian Eidesvik er styreleder – viste bokførte verdier på over NOK 22 per aksje. Retten kom imidlertid til at børskursen var best egnet til å fastslå de virkelige verdiene i Wilson og mente kravet var basert på ren spekulasjon og var misbruk av regler til vern for minoritetsaksjonærer. (FA)

DNB ANBEFALER:
DNB-analytiker Martin Huseby Karlsen anbefaler kun kjøp av Borr Drilling innen riggsektoren. Fred Olsen Energy og Songa Offshore er blant de riggselskap som anbefales solgt.(FA)

APPTIX:
Apptix har mottatt et krav knyttet til påstått bedrageri fra Fusion Telecommunications som i november 2016 kjøpte Apptix Inc – selskapets operative virksomhet. Kravet er på totalt USD 18,8 millioner hvorav USD 2,9 millioner er for software license audit claim og USD 15,9 millioner for «compensatory damages».

BORGESTAD:
Norne Securities øker kursmålet i Borgestad til NOK 88 (80) – beholder kjøpsanbefaling.

Følg markedets mest livlige live-aktivitet i Xtrainvestor-chatten: http://www.xtrainvestor.com/nb/chat

Bli med i vår Facebook-gruppe ‘Norske Aksjer’ her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer