BørsXtra 1.september: September-portefølje, REC-emisjon?, mot forlenget frist for aksjesparekonto

SEPTEMBER-PORTEFØLJE: Pareto gjør følgende endringer i sin modellportefølje for september: Ut går Archer, DNO, Flex LNG og Bank Norwegian. Inn kommer Aker BP, Aker Solution, Questerre og Yara.

AWILCO LNG: Nordea kutter kursmålet i Awilco LNG til NOK 5,5 (6,0) – gjentar kjøp.  Banken tror oppgangen i LNG shippingmarkedet vil ta noe lengre enn tidligere forventet grunnet forsinkelsene av Cameron LNG prosjekt i USA fra 2018 til 2019.

DNO: UBS oppjusterer kursmålet i DNO til NOK 14,70 (11,50) – opprettholder kjøp.

SOLSTADFARSTAD: SolstadFarstad-sjef Lars Peder Solstad tror oppturen for offshoresektoren vil gå i sakte tempo, men allerede nå tar han sjansen på å si nei til lange kontrakter i påvente av bedre tider. -Vi tror markedet skal opp i 2019–20, så vi er forsiktige med å låse inn for mye. Solstad tror økt aktivitet, begrensninger på tilbudssiden og at investeringer innen fornybar energi – et marked som vil være et godt supplement til rederiets offshoreaktiviteter – vil bidra til en opptur. (FA)

AKSJESPAREKONTO: Finansminister Siv Jensen vil i statsbudsjettet som legges frem i oktober foreslå at overgangsordningen for aksjesparekonto utvides til å gjelde ut 2018. Nå kan det se ut som om kundene med latente gevinster i fond og aksjer likevel ikke har dårlig tid. – Denne overgangsordningen var opprinnelig ment å gjelde ut 2017, men flere har påpekt at tre måneder er et for kort vindu, uttaler Jensen. (FA)

HARVEY FORSIKRING: De økonomiske tapene etter ekstremværet Harveys herjinger langs den sørlige kysten i USA kan bli blant de største som er påført av en naturkatastrofe noensinne. Det amerikanske risikoanalyseselskapet Risk Management Solutions (RMS), som blant annet oppgir å ha en rekke av de største forsikringsselskapene i USA på kundelisten, anslår ifølge Bloomberg News at den endelige regningen etter uværet kan bli på et sted mellom 70 og 90 milliarder dollar, som tilsvarer mellom 550 og 700 milliarder kroner. (DN)

REC: REC Silicon har låneforfall på 1,3 milliarder kroner neste år og tvinges trolig til å hente inn nye penger hvis ikke markedssituasjonen bedres. Hos Pareto Securities skal angivelig en analytiker ha veddet lønnen sin på at det kommer en emisjon i selskapet før jul. (FA)

SEB ANBEFALER: SEB-analytiker Jo Erlend Korsvold anbefaler kjøp av Scatec Solar og Kongsberg Gruppen mens Yara anbefales solgt. (FA)

AKER BP: Barclays oppjusterer kursmålet i Aker BP til NOK 175 (140) – aksjen oppgraderes fra underweight til equal-weight.

BØRSXTRA: BørsXtra sendes daglig på mail til over 7000 personer i tillegg til publisering på Xtrainvestor, i Facebook-gruppen Norske Aksjer og på Nordnetbloggen. Rapporten påvirker ofte umiddelbart kursbildet i enkeltaksjer. Vil du straks motta den på email? Da kan du registrere din emailadresse her: http://www.xtrainvestor.com/en/newsletter/subscribe (vi har selvsagt enkel unsubscribe hvis du ombestemmer deg).

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer