Gå til hovedinnhold

Børsklubben UiT til topps på blodrød børs

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 8. oktober.

SalMar og Questerre ga Børsklubben UiT en ukentlig meravkastning på 2,5 prosentpoeng i Nordnets porteføljekonkurranse.

Børsklubben UiT (Universitetet i Tromsø) tjente 1,7 prosent i forrige uke, mens Hovedindeksen falt med 0,8 prosent. SalMar og Questerre gjorde det særlig bra, med kursløft på henholdsvis 6,3 og 8,4 prosent. Det hjalp dessuten at Tromsø-studentene satt med en kontantbeholdning på 19 prosent. Bare Alpha Finance Ålesund (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Ålesund) og Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) var mindre eksponert mot det fallende aksjemarkedet.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Sterk NEL-oppgang

Til tross for hovedindeksens svake utvikling, skjøt NEL-kursen opp med over 20 prosent.

Aksjen befinner seg i Aksjegruppen OsloMet og Juridisk finansklubb UiBs (Universitetet i Bergen) porteføljer.

«NEL er et spennende selskap med en omfattende triggerliste og stort inntjeningspotensial,» skriver Tarald Dysvik Strander i OsloMet på Nordnet-bloggen.

«Siden 2016 har de omdannet seg fra et teknologiselskap med gode produkter, men lav omsetning, til et veletablert konsern med markedsledende teknologi og tunge aktører i ordreboken.»

Norsk Hydro røk ut

NELs oppgang ble delvis oppveid av et voldsomt kursfall for Norsk Hydro.

«Norsk Hydro meldte at de helt måtte stenge produksjonen i Alunorte,» forklarer Dysvik Strander.

«Beskjeden var den motsatte av det som tidligere er blitt kommunisert og som vi trodde, nemlig at de snart kunne jobbe for full maskin igjen.»

Det endte med at aksjen stupte 13 prosent på onsdag, noe som utløste OsloMets stop loss-ordre. Norsk Hydro ble følgelig solgt for litt under 44 kroner. Dysvik Strander kommenterer at det kan komme på tale å ta inn aksjen på nytt, etter at konflikten i Brasil er løst. For øvrig dumpet også to andre grupper Norsk Hydro, i kjølvannet av den skrekkelige nedturen.

Nytt liv i norsk juvel

Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) synes Elkem-aksjen er mer interessant.

«Selskapet er lavt priset i forhold til fremtidig inntjening og potensial,» hevder lagets representant, Marco Jenssveen Carrea, på Nordnetbloggen.

«Etter noen turbulente år med eierskifte, omstrukturering og nedsalg, er Elkem igjen på rett kjøl, takket være de nye eierne, China National Bluestar.»

UiA-laget påpeker at sammenslåingen med Bluestars silikonvirksomheter har skapt en global gigant i segmentet. I tillegg øker lønnsomheten kraftig, og den finansielle situasjonen er solid. Jenssveen Carrea liker dessuten Elkems fokus på RoU: Selskapet har 1.200 patenter og lanserer 20 nye produkter årlig.

Les innleggene fra de ulike aksjegruppene her.

Er mindre sårbart

Også STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim) har nylig lastet opp med Elkemaksjer.

«Selskapet produserer både i Europa og Kina, noe som gjør det mindre sårbart for en mer eskalerende handelskrig og tollbarrierer,» kommenterer laget.

«Dessuten har inntjeningsestimatene vokst med 60 prosent siden april, og de leverte gode resultater i andre kvartal.»

STØH Kapital viser til at det bare er noen måneder siden Elkem gikk på børs. Gruppen regner med at mange investorer snart vil få opp øynene for selskapet.

Elkem-kursen sank imidlertid med over 5 prosent i forrige uke. Blant STØHs seks aksjevalg, leverte bare Subsea 7 positiv avkastning i løpet av perioden.

Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 24. september, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer