Gå til hovedinnhold

Børsgruppen NMBU: Skoleduell start! 2022/23

Etter fjorårets gode avkastning så velger vi å følge samme strategi. En smalere portefølje 5-8 aksjer samtidig som vi prøver å spre aksjene over sektorer vi har tro på.

Vi skal ta en liten titt på to av våre, foreløpige, største posisjoner i årets portefølje:

Nordic Semiconductor

Vi spekulerte i, som mange andre, at de nye Airpods Pro som ble lansert nå i september skulle inneholde samme chip som ble brukt i Air Tags. Dette kom av at en av de nye funksjonene var precision finding, som da skulle gjøre det lett å kunne finne igjen ladeboksen dersom du hadde glemt hvor du la dem. Dette ligner veldig på hva AirTags er lagd for, og siden de var en suksess; hvorfor ikke gjenbruke samme teknologi til å lage lokaliserings funksjonen? Dette var spørsmålet vi stilte oss, og vi hadde god tro på at det var nettopp det Apple kom til å gjøre.

Vi antok at en av analytikerne i et av meglerhusene kom å åpne en av de nye enhetene for å sjekke og videreformidle nyhetene til markedet rimelig raskt. På grunn av Apples størrelse og renommé holdt vi en knapp på at det kunne komme en rimelig rask oppgang dersom våre spekulasjoner var korrekt.

23. september kom, og det var mulig å få tak i et par Airpods. Det viste seg at vår spekulasjon var riktig. Med denne nye avtalen med Apple, som vil etter våre beregninger gi 7-12% mer omsetning i året, ser et allerede solid selskap enda sterkere ut.

Vi har stor tro på at deres kompetanse og vekst vil kunne gi oss som aksjonærer gode år fremover og vi ser på Nordic Semiconductor som et av de mest spennende selskapene på Oslo Børs – og er da en no-brainer i vår skoleduell portefølje.

MPC Container Ships

MPC Container Ships har stått for en stor andel av vår avkastning i de tidligere utgavene av skoleduellen, og vi klarte ikke holde oss unna container rederiet i år heller. Dagens makroøkonomiske usikkerhet har gjenspeilet seg i fraktratene for container de siste månedene hvor vi har vitnet betydelige fall. De langsiktige ratene befinner seg fremdeles på lignende nivåer som da pandemien stod på som verst, mens de kortsiktige ratene har falt betydelig. På grunn av dette har aktører, den siste tiden, kansellert mye av containerkapasiteten på ulike ruter langs den amerikanske kysten, for å skape dårligere tilgjengelighet og høyere marginer.

Vi ser likevel på MPCC som et solid tilskudd til vår portefølje i skoleduellen. Til tross for at dette er et syklisk selskap som korrelerer sterkt med makroøkonomiske nyheter, har selskapet sikret en sterk backlog på hele 1,8 milliarder dollar, og har svært lav gjeld sammenlignet med flåteverdi. I dag består flåten av 64 feederskip til en verdi av 2,5 milliarder dollar, samtidig som de ikke har høyere netto gjeld enn 100 millioner dollar. Vi mener dermed at selskapets mulige nedside er redusert.

Resten av pengene våre er spredd mellom Gjensidige, Equinor og TGS. Med disse aksjene får vi god eksponering mot energisektoren hvor Equinor er godt posisjonert til å tjene enorme summer på høye gass- og oljepriser. Med høye energipriser blir det insentiver til å finne mer olje og gass, og det tror vi seismikk i form av TGS kan dra nytte av.

Gjensidige har vi valgt pga. dens stabilitet og vi ser for oss at den vil hjelpe med å senke betaen og volatiliteten til porteføljen.

Til slutt må vi legge til:

I skoleduellen er vi «tvunget» til å ha minst 70% i aksjer og vi må legge til at dersom det var mulig å ha mer cash, så ville vi hatt det. Vi tenker at det er best å ha litt ekstra cash i madrassen i disse litt usikre tidene med; resesjonsfrykt, rentehevninger og energikrise. Akkurat nå ser vi større nedside enn oppside i mange aksjer. Så da er det fint å kunne avvente for å så plukke aksjer etterhvert som selskapene blir «billigere».

Vi ser frem til enda et år i skoleduellen, og i år sikter vi oss inn på førsteplassen.

Følg Børsgruppen NMBU sin portefølje på Shareville.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer