Gå til hovedinnhold

Bli kjent med “Niels Joachim Stang” på Shareville

Vi fortsetter å intervjue Shareville-medlemmer, og denne gangen har vi snakket med “Niels Joachim Stang“. I motsetning til mange andre har han valgt å bruke hele navnet sitt, men som du kanskje vet kan du være 100 % anonym hvis du vil det.

Nordnet: Husker du den første aksjen du eide?

Det var Norwegian, da den lå og vaket rundt 100 kr. Jeg husker godt da jeg la inn ordren for å kjøpe den, det var som nyttårsaften og bursdag på en gang. Nå har jeg dessverre har fått et lite emosjonelt bånd til den, men etter å ha kjøpt og solgt den over de siste årene, kan jeg ikke si at jeg angrer.

Nordnet: Hvilken eller hvilke bransjer interesserer deg mest?

Uten tvil teknologibransjen. Ikke med tanke på Apple, Telenor eller Facebook, men selskaper som bidrar til store teknologiske endringer i verden. 3D-printing, virtuell virkelighet, nanoroboter i medisin, for å nevne noe.

Beholdning 15.05.15.

Nordnet: Hvor søker du informasjon i forbindelse med investeringene dine?

I magen.

Nordnet: Teknisk eller fundamental?

Helst en blanding, men hvis jeg må velge: Fundamental. Det skal godt gjøres å virkelig forstå psykologiske svingninger i markedet, da satser jeg heller på at jeg kan tyde nøkkeltall og guiding.

Nordnet: Husker du en investering som du skulle ønske du aldri hadde gjort, og evt. lærte du noe av den?

Etter å ha sett noen videoer og lest litt om derivatjungelen, tenkte jeg det var en god idé å shorte en aksje i en klar opptrend med et produkt jeg egentlig ikke forstod. Det skulle vise seg å ikke være så smart, da 50% av verdien forsvant på noen dager og jeg tok stop loss. Etter en dyr lærepenge (hehe) har jeg nå skjønt at jeg må forstå hva jeg faktisk kjøper.

Nordnet: Er det en aksje du vil anbefale og hvorfor?

Som sagt tidligere, har jeg veldig tro på teknologi. Ingen i verden kan undergrave det faktum at teknologisk utvikling er det beste verktøyet vårt for fremtidsrettet vekst. Enten det er bioteknologi, trygg kjernekraft eller prosessorkraft. Hvis jeg må velge ut en enkelt aksje, som ikke er så fjern for den norske borger, ender jeg fort med Opera. Et godt selskap med gode utsikter i et godt marked med gode prognoser. Løp og kjøp.

Nordnet: Takk for intervjuet!

Slik ser avkastningen til Niels Joachim ut:

Gå til Shareville! 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer