Gå til hovedinnhold

Bli kjent med “Hansengruppen” på Shareville

Vi er tilbake etter sommerferien med et nytt intervju av et Shareville-medlem. Denne gangen er det “Hansengruppen” som har delt tankene sine med oss. Les om Hansengruppens investeringsstrategier, tanker om oljeprisen og hva han har gjort i sommer i intervjuet under.

Nordnet: Husker du den første aksjen du eide?

Den første aksjen jeg eide mener jeg var Sevan Marine, så vidt jeg husker så gikk det heller ikke så verst.

Nordnet: Hvilken sektor interesserer deg mest og hvorfor?

Akkurat nå så synes jeg farmasisektoren er spennende, og da spesielt Vistin Pharma som har blitt skilt ut fra Weifa. Vistin driver med produksjon av metformin og opiater. Metformin er en av de viktigste råvarene for blant annet fremstilling av diabetes-2 medisiner og etterspørselen etter metformin forventes å øke med 7-8% årlig fremover sammen med et økende antall diabetikere.

 

Hansengruppens portefølje per 03.08.2015

Nordnet: Hvordan holder du deg oppdatert i sommer?

Man har alltids verden i lomma, så newsweb og nordnet-appen er aldri langt unna.

Nordnet: Husker du en investering du angrer på at du gjorde?

Man feiler alltids til tider, men jeg angrer aldri. Kutt eventuelle tap og kom deg videre.

Nordnet: Hva bør man investere i siste halvår 2015?

Jeg tror man skal ta frem kalkulatoren det neste halvåret, Oslo Børs begynner kanskje å bli noe dyr. Siden i fjor har oljeprisen tilnærmet halvert seg mens hovedindeksen har steget med noen korreksjoner underveis. Olje og oljeservice vil tjene mindre og nedskrivninger har blitt og vil ytterlige bli tatt. Det som er bekymringsverdig er at man sluser mer og mer penger inn i aksjer med bakgrunn i at det er mangel på andre alternativer, det gjør at man aksepterer høyere multipler. Foreløpig er det kanskje ingen “eufori” i markedet, men det tror jeg kommer, om det blir kommende halvår eller neste halvannet er ikke godt å si. 

Selv har jeg funnet noen enkeltaksjer som jeg har troen på det neste halvåret, det er innenfor farmasi og teknologi.

Nordnet: Har oljeprisen nådd bunnen?

Jeg tror oljeprisen nådde bunnen i vinter. Jeg tror vi vil se en tradingrange i oljeprisen på mellom USD 50 – 70 i lang tid fremover, og et nytt “normalnivå” i intervallet USD 55 – 65. Når man nærmer seg 70-nivået så går amerikanerne til pumpene og kjører mer olje ut i markedet, dette så vi ved seneste rig-count.  


Nordnet: Legger du ferien til Norge eller utlandet i sommer?

Både og! Var tidligere i juni i Kroatia med min samboer, hoppet noe mellom øyene der, kan absolutt anbefales. Ellers skal vi nyte sommeren på Hankø hvor jeg er født og oppvokst, intet sted er bedre om sommeren. 

Gå til Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer