Gå til hovedinnhold

Bitcoin akselererer igjen, men våre investorer er ikke overbevist

Nylig gikk Kinas president Xi Jinping ut og pratet positivt om blockchain. Presidenten mente at Kina må øke farten på utviklingen av teknologien ettersom den spiller en viktig rolle i samfunnet. Flere kryptovalutaer akselererte og Bitcoin gikk opp 30 % og er nå prissatt over 9000 dollar per Bitcoin. Investorene sitter imidlertid stille i båten med tanke på kryptovaluta, og relaterte aksjer som kan handles på børsen.

Hittil i 2019 har Bitcoin steget cirka 140 % og en Bitcoin er nå verdt 9000 dollar etter å ha vært nede i 4000 dollar ved årsskiftet. Til tross for oppgangen har det ikke vært en stor pågang på børshandlede produkter med kryptovaluta som underliggende blant våre kunder. Etterspørsel etter disse produktene har latt vente på seg og siden årsskiftet har økningen i antall eiere kun steget med en knapp prosent.

De mest populære produktene har Bitcoin og Ethereum som underliggende. Ettersom Bitcoin og andre kryptovaluta sin kurs ikke anses å følge makroøkonomiske hendelser kan de sees på som en alternativ investering på samme måte som gull.

Følg Shareville-diskusjonen:

Bitcoin-boomen var opphavet til nye forretningsidéer

Under «Bitcoin-boomen» på slutten av 2017 var prisen for én Bitcoin 20000 dollar. Selv om mange kryptovalutaer raste året etter, har både blockchain og kryptovaluta fortsatt holdt seg aktuelt. Blant annet jobber den svenske riksbanken med en «e-krona», noe du kan høre mer om i den svenske versjonen av #pengepodden, #sparpodden. I juni gikk Facebook ut med nyheten om at de planlegger å lansere sin egen kryptovaluta – Libra. Sammen med store selskap som PayPal, Visa, Uber og Spotify var tanken at Libra skulle konkurrere med store verdensvalutaer som Dollar, Euro og japanske yen. Amerikanske myndigheter har, siden nyheten ble sluppet, forsøkt å stoppe Facebook fra å fortsatt utviklingen av kryptovalutaen, noe som har ført til at betalingsselskapene PayPal, Visa og Mastercard har trukket seg ut av prosjektet.

Men det er ikke bare Facebook som har gitt seg ut på kryptovaluta-sporet. Andre selskap som har kapitalisert på kryptoveien er blant annet svenske QuickBit som ble børsnotert i juli. Selskapet jobber med betalingsløsninger via kryptovalutaer og signerte nylig en intensjonsavtale for å gi ut kort via Visa og MasterCard. Aksjen har gått som en rakett og er i skrivende stund opp 300 prosent siden noteringen. Til tross for dette har antallet Nordnet-aksjonærer i QuickBit falt med cirka 3 prosent siden slutten av juli.

Hør også: #pengepodden: Kryptovaluta – Fra hype til mainstream – med Torbjørn Bull Jensen

Slik handler du kryptovaluta på børsen

En måte å få eksponering i ulike kryptovaluta er via børshandlede produkter, også kalt ETPer. Noen av disse følger kursen uten gearing, såkalte trackersertifikat. Andre produkter gjør det mulig å investere med gearing i begge retninger – long eller short. Nedenfor kan du se samtlige produkter på vår plattform. Merk at dette er komplekse produkter og du kjenne til risikoen før du investerer.

Har du investert i kryptovaluta eller selskap som driver med blockchain? Kommenter gjerne nedenfor.

Som investor får du mange muligheter med børshandlede produkter, med det er viktig å vite at investeringer i slike produkter er forbundet med risiko. Les mer om risikoen ved investeringer med børshandlede produkter. Informasjonen på denne siden opplyser ikke om samtlige risikoer og vesentlige aspekter forbundet med børshandlede produkter. Som investor er du ansvarlig for å sette deg inn i samtlige risikofaktorer forbundet med produktene. Du kan lese mer om dette i prospektet og vilkårene på Nordeas hjemmesider.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
5 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.11.2019 16:42

Hvorfor får jeg spam fra nordnet av alle?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.11.2019 13:26

Hei Frode,
I hvilken kanal er det du opplever å få fra spam fra oss? E-post, Facebook, Twitter, eller øvrige kanaler?

Gjest
Gjest
06.11.2019 10:49

Om jeg skal tippe prisen på bitcoin ved slutten av året må jeg nok gå for 12 000 dollar. Viss dette ikke skjer er jeg redd dette markedet aldri kommer opp på 20 000 nivået igjen.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.11.2019 13:26

Takk for input Magnud. Det blir spennende å følge dette markedet videre!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.04.2022 10:37

Alltid interessant å se gamle kommentarer om prisen på bitcoin, jeg søkte på bitcoin kursen og den ligger nå på nesten 40 000 USD ifølge https://cryptorunner.com/no/bitcoin-kurs/ spennende å se hva prisen ligger i et par år!