Betaler for mye skatt, men gjør ikke noe med det

Nesten halvparten av alle nordmenn mener de betaler for mye i skatt, men bare 2 av 10 planlegger økonomien sin slik at de kan betale minst mulig skatt, viser en undersøkelse Nordnet har gjort.

Det er siste innspurt før vi skal levere selvangivelsen og mange nordmenn går glipp av tusenlapper fordi de ikke planlegger økonomien sin mest mulig skatteeffektivt. Det finnes mange muligheter til skattefradrag, men dette ser det ikke ut til at vi benytter oss av i stor nok grad. Hele 8 av 10 nordmenn sjekker ikke muligheten for å betale mindre skatt viser undersøkelsen.

Mens vi sparer penger på matvarer og gjør prissammenligninger på både flyreiser og lånerenter, undersøker altså nordmenn flest ikke muligheten til å betale mindre skatt. Setter du deg inn i de fradragene som er relevante for deg, kan det bli en svært god timelønn for strevet.

Selv om vi i hovedsak ikke undersøker muligheten for å betale mindre skatt, går vi gjennom postene i selvangivelsen og sjekker at de er korrekte.  Bare 15 prosent sjekker ikke selvangivelsen i det hele tatt og 4 av 10 sjekker selvangivelsen nøyere dersom de får restskatt.

Selv om vi nå kan levere selvangivelsen ved såkalt “stille aksept”, er det betryggende at 85 prosent av oss i hvert fall går gjennom de største postene og undersøker at de er korrekte.

46 prosent av befolkningen mener de betaler for mye skatt, mens kun 4 prosent mener de betaler for lite.

Det er kanskje ingen overraskelse at mange mener de betaler for mye i skatt, men det er oppsiktsvekkende at halvparten av oss synes vi betaler akkurat passe med skatt. Det er ikke det inntrykket vi får når det diskuteres på politisk plan eller over lunchbordet på arbeidsplasser.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer