Bekymret for strømregningen?

Da burde du kanskje gjort som mange av våre kunder gjorde i høst. De kjøpte nemlig en slags “forsikring” mot strømregningen  som dumper ned i postkassen i disse dager. Det er antydet at de fleste av oss bør forvente en strømregning som er ca 2.000 kroner høyere enn normalt. “Forsikringen” våre kunder kjøpte i høst heter BULL EL, og er et børsnotert verdipapir på Stockholmsbørsen. Kjøper du verdipapiret BULL EL investerer du i prisutviklingen på strøm pr kilowattime på kraftbørsen Nordpool. Det som er litt fiffig med BULL EL er at verdipapiret stiger i verdi med to ganger strømprisen. Dersom strømprisen øker med 1 % stiger verdien av din investering med 2 %. I høst kjøpte altså mange private kunder hos Nordnet dette verdipapiret, og kan derfor trøste seg med positiv avkastning og kroner i kassen når nå strømregningen, som sagt, dumper ned i postkassen. For å trøste de som bare sitter igjen med en høy strømregning er det verdt å fortelle at det mest kjøpte børsnoterte produktet hos Nordnet i desember var BEAR EL. Akkurat som BULL EL følger dette verdipapiret prisutviklingen på strøm, men verdipapiret gir 2 % avkastning for hver prosent strømprisen faller. Skal vi tolke kundene tror de altså på fallende strømpriser framover, og slår denne spådommen til vil de få i både pose og sekk; nemlig lavere strømregning og ikke minst, fortsatt positiv avkastning på investeringene sine.

mvh//Anders

(BULL EL og BEAR EL finnes nå også på Oslo Børs. Besøk vårt ETF-torg for å søke og se alle investeringsmulighetene som finnes).

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer