Gå til hovedinnhold

Bedre pensjon på 1-2-3

Før eller senere opplever de fleste at pensjon blir deres viktigste inntektskilde. Det gjelder derfor å ta noen smarte grep tidlig for å sikre deg en bra pensjon. Vi viser deg hvordan du enkelt kan få bedre pensjon på 1-2-3.

  1.  Steg 1: Få oversikt over hva du har av pensjonsdekning dersom du ikke gjør noe. Tips: Gå til www.norskpensjon.no der de fleste pensjonsleverandører har samlet sin oversikt.
  2. Steg 2: Se om du kan påvirke pensjonssparingen fra din nåværende arbeidsgiver. Mange bedrifter har kun en minimumsløsning, og det er rett og slett for lite. Det er mulig du kan påvirke dette i lønnsforhandlinger etc. Se også om du kan samle gamle avtaler på en plass for å redusere kostnader og få bedre oversikt. Sist men ikke minst bør du endre fondssammensetning dersom den ikke er optimal. Jo lengre til pensjon jo mer aksjer er det klokt å ha i sparingen. Dette gir høyest forventet avkastning på sikt.
  3. Steg 3: Etabler egen sparing. Dette kan du lett gjøre på www.nordnet.no. Månedlig spareavtale er en svært god spareform. Tenk langsiktig og velg gode, brede aksjefond. Les gjerne disse blogginnleggene for tips og inspirasjon:
    1. Hvordan velge riktig fond, og tjene mer penger
    2. Billige fond – stort utvalg
    3. Miljøvennelige investeringer

Det betaler seg godt å ta en kikk på dette med en gang, og få på plass en spare- og plasseringsstruktur som er egnet for din alder og inntekt. Med små grep tidlig kan du gjøre en meget stor forskjell på din pensjon.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer