Bank of America vil nok overraske positivt

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Les artikkelen som stod i hegnar.no i dag, skrevet av Odd Steinar Parr: Les artikkelen her.

JP Morgan utløste et bankrally på Wall Street etter sine kvartalstall i går.

I dag skal to nye storbanker, og markedet er spent på hva dagens kvartalsrapporter fra Wells Fargo og Bank of America vil by på.

– Bank of America har vært en av aksjene som har fått mest juling innen banksektoren, og var tidligere i år helt nede i 11 dollar.

– Frykten for skvis er stor

I går steg aksjen 3,9 prosent i ordinær handel, og så langt i dagens førhandel er oppgangen på 0,4 prosent til 13,85 dollar i etterhandelen.

– Mye grunnet Federal Reserve, som har senket rentebanen, er frykten for marginskvis på utlån stor. Det er lettere for banksektoren å heve marginene når markedet forventer høyere renter fremover. Sentralbanksjef Janet Yellen har i to runder i år senket forventningene til den globale veksten, og dermed har de lange rentene falt.

– I tillegg har Bank of America stor eksponering mot energisektoren. Mange mener estimatene er for lave.

– Har hatt sine ringerunder

Konsensus ligger nå på at banken vil få et resultat per aksje på 1,36 dollar i 2016, en nedjustering med 20 cent siden forrige kvartalsrapport. Inntjeningen i 1. kvartal er nedjustert fra 0,27 til 0,21 dollar.

– Det kan virke som om store aktører som Alcoa og JP Morgan har hatt sine ringerunder, og utnyttet det svake markedet på nyåret til å justere ned forventningene. Det er alltid mye bedre å overraske på oppsiden.

Han bekrefter at tapsavsetningene innen olje og energi igjen vil bli lest nøye, og ikke minst marginene på utlån.

– Jeg tipper de kommer til å overraske på oppsiden på resultat per aksje.

Wells Fargo stiger for øvrig 0,4 prosent til 49,20 dollar i dagens førhandel på Wall Street.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer