Badevannet

Alt av relevante oljeaksjer blir kastet ut med badevannet i dag. Statoil, SUBC, PGS, AKSO og det er unødvendig å skrive så mye om krisen i Norwegian Energy Company, som er ned 66% i skrivende stund. Det var med andre ord ikke noen genistrek å spå at Olso Børs ble svakeste marked i Europa i dag. Når det er sagt så begynner tiden å renne ut for min spådom om et pre-ECB rally. 

I tillegg rasler fagforbundet med sablene, og mener det er en grense for hvor mye kostnader som kan kuttes. Oppskriften på fallende aksjekurser er stabilt høye kostnader og fallende inntekter. Lykke til.

September måned er over, og da kommer statistikken over retailkundene sine bevegelser i aksjemarkedet. Mest nettokjøpt er REC Solar og Prosafe, mens Norwegian og Marine Harvest er mest nettosolgt. REC Silicon har falt fra 3.19 til 2.57 kroner i September måned, og Prosafe viser flater utvikling: Fra 37.89 til 37.40 kroner. Norwegian derimot, som er mest nettosolgt har steget fra 208 til 224 kroner. Marine Harvest har steget 7% denne måneden og ligger en krone fra all time high akkurat nå. Jeg tenker at mange retailkunder har en veldig contrarian tankegang, der man kjøper det som blir billigere, fordi det blir billigere, i den tro at det skal opp igjen.

Uber lanserer Uber Business, der selskapet man jobber for blir fakturert for transportkostnader i jobbsammenheng. Uber etablerer seg som en seriøs utfordrer til all persontransport, og det blir spennende å se når de velger å børsnotere seg. Momentumet er i hvert fall sterkt akkurat nå.

Det ble sendt ordre for $617 milliarder på japanske aksjer før børsåpning i dag, fra en “rogue” trader. Handlene ble heldigvis kansellert. Les den vanvittige historien her.

Karl Oscar Strøm har skrevet et glimrende innlegg om XXL transaksjonen, noe alle som vurderer å tegne seg bør lese.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer