Gå til hovedinnhold

Axactor leverer varene

Axactor leverer i dag et resultat før skatt på 9,8 millioner Euro, og et resultat etter skatt på 6,2 millioner Euro.

Brutto inntektene er opp med 37 prosent år over år til 91,3 millioner samt at inntektene fra driften er opp med 33 prosent til 72,4 millioner Euro.

Det som er spesielt gledelig å se er at topplinjen har økt med over 33 prosent, samtidig som at kostnadene bare har økt med litt over 5 prosent. Dette tilsier at Axactor nå har startet å vokse lønnsomt.

Axactor leverer varene, men bransjen er under press

Det har på generelt grunnlag ikke vært attraktivt å være investert i inkassobransjen på Oslo Børs. En annen aktør vi har på børsen, B2 Holding, har det siste året falt over 40 prosent. Dette til tross for at selskapet har levert relativt gode tall.

Dette forteller meg at investorene skyr bransjen, og anser risikoen for å kjøpe og drive inn gjeld, som en svært risikabel forretning i dagens markedsklima.

Dette gir også mening, da vi ser at gjelden både for husholdninger og land til stadighet øker. Høy gjeld i kombinasjon med stadig dårligere makrotall og nedjusterte vekstutsikter lover heller ikke godt for bransjen.

I mai fikk vi den første økningen i Tysk arbeidsledighet siden 2013, med hele 60 000 flere arbeidsledige enn i måneden før. Dette er den største økningen siden finanskrisen.

Hvis vi får en økende arbeidsledighet i Europa, vil det bli enda vanskeligere for disse selskapene å drive inn gjeld fra konsumentene. Dette tror jeg markedet anser som et problem frem i tid og derfor skyr inkasso som investering.

Selv om bransjen sliter, husker husker vi vel Aktiv kapital?

John Fredriksen er Axactors største aksjonær. Per i dag har han en eierandel på 23,5 prosent. Dette minner om meg om hans tidligere inntog i Aktiv Kapital, som i 2014 ble solgt til Portfolio Recovery Associates.

Dette var en lønnsom investering for Fredriksen, og hvem vet – satser han på en reprise i Axactor? Det blir bare spekulasjoner fra min side, men oppsettet ser likt ut.

Viktig! Denne kommentaren skal ikke under noen omstendigheter, oppfattes som investeringsråd el. Den er kun ment å gi et innblikk i mine tanker/vurderinger om selskapet . Jeg eier selv ingen aksjer i Axactor.

Link til dagens rapport: https://www.axactor.com/index.php/investors/reports-and-presentations

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer