Awilco-byks etter emisjon og riggordre på rød børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
  • Oslo ned 0,1%
  • Brent faller til $66,6/fat
  • Awilco +11,1%
  • Hydro-utfordringer i Brasil
  • Høegh LNG faller etter skuffende utbytte

 – Oslo Børs følger europeiske markeder ned i tidlig handel onsdag, tynget av enkelte svake selskapsresultater og noe lavere oljepris.

Hovedindeksen.OSEBX faller 0,1 prosent til 817,9 poeng mens nordsjøoljen til samme tid handles for 66,6 dollar fatet. Det er marginalt ned fra start onsdag men nesten en dollar lavere enn ved stengetid i Oslo tirsdag ettermiddag.

Blant selskapene på Oslo Børs utmerker Awilco Drilling AWDR.OL seg med en oppgang på 11,1 prosent til 32,1 kroner aksjen. Selskapet annonserte tirsdag kveld at det ville gjøre en rettet emisjon på 65 millioner dollar med en tegningskurs på 29 kroner per aksje.

Provenyet skal benyttes til å finansiere egenkapitalen ved bestilling av en halvt nedsenkbar “harsh environment”-rigg til 425 millioner dollar med planlagt levering i 2021.

Skipsmeglerhuset Bassøe Offshore skriver i en kommentar at det mener rigg-ordren er en “meget god deal”.

“Prisen er i den lave enden av rangen og i motsetning til andre må de ikke ta levering før i 2021. De unngår dermed lagringskostnader og kan bare vente på at dagratene skal stige”, skriver Bassøe.

“Hvis du tror på “midwater harsh environment”-markedet så er dette en av de beste dealene man kan gjøre”.

Norsk Hydro NHY.OL melder i morgentimene at brasilianske myndigheter insisterer på at selskapet skal kutte produksjonen ved aluminafabrikken Alunorte med 50 prosent.

Dette til tross for at Hydro opplyser at det i løpet av tirsdagen hadde innfridd kravene knyttet til vannstand i bassengene.

– Vi fikk formelt overlevert kravet i går og allerede i løpet av formiddagen i går hadde vi innfridd kravet som myndighetene hadde stilt, forteller kommunikasjonssjef Halvor Molland til Reuters.

– Vi fortsetter dialogen med myndighetene som har folk på plass for å følge situasjonen og venter nå på at avgjørelsen skal bli reversert.

I henhold til pålegget er det den såkalte kalsineringsprosessen som må halveres.

Dette er delen av produksjonen hvor man brenner og tørker alumina i en brennovn.

Dette vil i følge Molland gi en halvert “output” fra Alunorte men vil ikke nødvendigvis føre til en halvering av den totale aktiviteten ved anlegget.

– Ordlyden i pålegget er ikke tydelig på hva som skal til for å reversere dette, men vi er i dialog med myndighetene for å få klarhet i dette, forklarer Molland.

Hydro-aksjen faller 1,25 prosent til 53,8 kroner på Oslo Børs onsdag.

Höegh LNG Holding HLNGH.OL rapporterer et resultat etter skatt for fjerde kvartal på 20 millioner dollar, betydelig over analytikernes konsensusestimat på 4,5 millioner dollar.

Selskapet annonserte samtidig at det vil foreslå utbytte på 0,025 dollar aksjen for første kvartal, mot 0,125 dollar i fjerde kvartal.

“Utbyttekuttet vil da i tilfelle komme tidligere enn ventet”, konstaterer DNB Markets i sin morgenrapport. Meglerhuset ventet at dette ville bli et tema først i andre halvår.

I 10.30-tiden er aksjen ned 0,9 prosent til 58,5 kroner.

Høegh-sjef Svein Støhle sier utbyttekuttet er midlertidig og frem til det har sikret seg oppdrag på en eller flere av sine tre flytende gassterminaler under bygging.

Reporting by Joachim Dagenborg

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer