Gå til hovedinnhold

Avkriminalisere innsidehandel?

Professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI har både på hegnar.no og dn.no fått stor oppmerksomhet med sine uttalelser rundt å avkriminialisere innsidehandel. Hans begrunnelse er blant annet at det er vanskelig å ta de som bryter loven, det er kostbart og unødvendig ressurskrevende å etterforske, og at de  som er med på leken (les: investerer i aksjer)  må tåle steken.  Ganske utrolige uttalelser! På vegne av private aksjesparere tar jeg sterk avstand fra dette. Aksjemarkedet er avhengig av tillit, og dersom private og profesjonelle, små og store, norske og utenlandske investorer tror de blir lurt på børsen vil likviditeten i og interessen for aksjer fort tørke ut. Vi er avhengig av at markedsplassen har tillit! Uten felles regler rundt innsidehandel, regler for hvordan meglere, rådgivere og analytikere skal opptre i markedet, regler for hvordan informasjon fra børsnoterte selskaper skal publiseres så ville det blitt fullstendig anarki.

Børs, bank og aksjehandel er strengt regulert. Det er viktig og riktig, siden tillit er nøkkelen for at folk skal plassere pengene sine andre plasser enn i madrassen. Jeg er ikke nervøs for at avkrminialisering av innsidehandel blir en realitet. I tillegg til at forslaget er for dumt, er trenden i Norge og interasjonalt snarere flere lover og reguleringer for bank og finansplasser. Det hadde vært bedre om Professor Gottschalk heller brukte energi på å vurdere hvordan alle disse nye lovene og reglene vil påvirke børsen, næringslivet og investorene, heller enn eksisterende regelverk som tjener en hensikt og som fungerer tilfredsstillende.

Hva mener du om saken?

Mvh//Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer