Kl 17.10: Avkortet uke

Totalmarkedet faller tilbake fra en frisk start. Jeg lanserte teorien om at fredagen gav oss et kjøpsklimaks, noe som kunne vise seg å være en midlertidig topp. Utfordringen for pessimistene, er at vi er i en kort tradinguke pga. Thanksgiving. Hvor ofte selger amerikanerne aksjer foran en stor spisedag med påfølgende årets største shoppingdag? Gode salgstall fra black friday kan løfte markedet. 

Det blir spennende å se hva budet på NPRO ender på. Kursmålene jeg har sett ligger på cirka 12 kroner, og det er 15% høyere enn dagens kurs. Fredriksen kan godt by 10.50 kroner, og trekke ut prosessen hvis han ikke får tilslag. I et slikt tilfelle kan faktisk kursen falle. Han betaler ikke opp hvis han ikke må.

USA har ikke importert mindre olje fra OPEC landene på 30 år. Det forteller oss at de er selvforsynte, men også at OPEC sin pricing power svekkes. Min teori er at denne organisasjonen ikke har vært mindre relevant enn siden før den ble stiftet. Interne stridigheter og fallende oljepriser kan føre til at den faktisk blir oppløst. Hvorfor skal medlemslandene være tvunget til produksjonskutt når oljeprisen allikevel faller? Jeg tipper det er mer fristende å stå alene og produsere akkurat det som skal til for å balansere de ulike statsbudsjettene.

LendingClub gjør en emisjon og søker børsnotering i USA. Selskapet driver med peer-to-peer utlån. Det betyr at du kan sette inn en sum penger og bestemme hvem du vil låne ut til. Du mottar renter på lånet. Låntagere får større mulighet til å skaffe seg kreditt. I Sverige har vi TrustBuddy, der vi har sett at Arne Fredly har gjort en større investering tidligere i måneden.

Oppdatering kl 17.10: De amerikanske indeksene opplever tiltakende salgspress 1.5 time etter åpning. De gjorde et skikkelig bykst på fredag, og det er godt mulig vi skal ned å teste apetitten fra torsdagens nivå. Når det er sagt har ikke markedet sluppet inn så mange på vei opp, og downtickene har vært svært få.

Schibsted fikk lov av spanske konkurransemyndigheter og kjøpe Milanucios. De tar nå en stor andel av spansk classified markedet. Det norske medieselskapet gjør spennende grep og blir en global aktør på annonsemarkedet, men jeg er redd marginene blir presset. Er det noen som i sin villeste fantasi tror på et scenario der noen kan sett OPP prisen på en digital bruktbilannonse?

Tesla er i samtaler med BMW om et samarbeid rundt deler og batterier. Det er bare et spørsmål om tid, før vi ser større konstellasjoner innen bilbransjen som gjør produksjon og vedlikehold mer effektivt. Bilmerkene har kjøpt argumentet om at det er gjennom bensineffektive og miljøvennlige biler, fremtiden ligger. Det er bullish for miljøet og lommeboken.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer