Atlantic Sapphire går i land på Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Atlantic Sapphire ble i dag notert på Oslo Børs. – Jeg ønsker selskapet varmt velkommen til oss, de er ekte pionerer innen lakseoppdrett, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Atlantic Sapphire driver landbasert lakseoppdrett, med fokus på bærekraftig og miljøvennlig teknologi. Selskapet ble tatt opp til handel på Merkur Market i mai 2018, og har vokst til å bli det største selskapet på denne markedsplassen. I dag tar Atlantic Sapphire steget opp til Oslo Børs, det naturlige målet for større selskaper med en betydelig aksjonærbase.

– På vegne av Atlantic Sapphire vil jeg takke Oslo Børs og selskapets investorer for deres deltakelse i denne milepælen i vår historie. Jeg vil samtidig gratulere alle ansatte, vi er nå bare uker unna den første lakseavlingen ved vårt anlegg i Miami, sier Johan Andreassen, styreformann og administrerende direktør i Atlantic Sapphire.

  • Atlantic Sapphire vant innovasjonspris i Brussel

Verdens største sjømatbørs

Oslo Børs er verdens største og viktigste finansielle markedsplass for sjømatsektoren. OSLO Seafood Index består av en lang rekke selskaper med ulik karakter og fokus. Her finnes alt fra mindre vekstselskaper til verdens desidert største oppdrettskonserner.

  • Sjømataksjer notert på Børsens markedsplasser

– Oslo Børs er den klart største børsen i verden innen sjømat. Vi tiltrekker oss verdensledende selskaper, og Atlantic Sapphire er intet unntak. De er ekte pionerer innen lakseoppdrett og vil styrke sjømatsektoren vår ytterligere. Jeg vil gjerne ønske Atlantic Sapphire varmt velkommen til oss i dag, jeg håper de vil trives og vokse videre her i Oslo, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Forskjellen mellom Merkur Market og Oslo Børs

Opptak til handel på Merkur Market gir selskaper tilgang til en markedsplass med mindre omfattende opptakskrav og løpende rapporteringsforpliktelser, mens en notering på Oslo Børs innebærer full børsnotering i et regulert marked, i henhold til alle EU-krav.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer