Åpner ny markedsplass for oppstartsselskaper

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Oslo Børs’ datterselskap NOTC lanserer listen Family & Friends for oppstartselskaper og familieselskaper.

Oppstartsselskaper har gjerne familie og venner som kapitalkilde og aksjonærer. Den nye listen Family & Friends gjør det mulig for disse selskapene å få inn nye eiere og investorer, og gir enkel tilgang til omsetning av sine aksjer.

Family & Friends er det første trinnet inn mot Oslo Børs’ markedsplasser, og trinnet under NOTC-listen. Den nye listen bruker det samme informasjonssystemet for unoterte aksjer som NOTC. Kravene til selskapene er lavere enn på NOTC, og sammenlignet med børs har selskapene på Family & Friends-listen svært begrensede løpende forpliktelser.

Family & Friends er et tilbud til oppstartselskaper, familieselskaper og andre som ønsker å synliggjøre kjøps- og salgsinteresse eller pris på unoterte aksjer.

Investorer som ønsker å kjøpe eller selge aksjer gjør det via megler. Meglere legger kjøps- og salgsinteresse inn i NOTC-systemet på vegne av investorene. Investorer og meglere ser disse interessene, og meglere kan avtale en handel. Gjennomføres det en handel, registrerer kjøpende megler dette i NOTC-systemet.

Regelverket for Family & Friends er enkelt, og det er lite krevende både å søke registrering og å være registrert på listen. Selskapet skal ha en markedsverdi på mindre enn 100 millioner kroner. Selskapene skal blant annet offentliggjøre årsrapporter og informasjon rundt generalforsamling.

Les andre nyheter fra Oslo Børs.

Mer om:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer