Amerikanske finansaksjer trender ned, dårlig tegn?

Siste månedene har flere toneangivende finansaksjer i USA notert lavere bunner og topper. Tidligere i juni har det vært bemerket her på bloggen hvordan nordiske bankaksjer har utviklet seg relativt mot lokal indeks og naturligvis noen uunngåelige kommentarer om Deutsche Bank. Tysklands storbank etablert for vel over 100 år siden, tangerte i dag bunnen fra 2016 som er det laveste på over 30 år. Hvorvidt banken er lavt priset får leseren avgjøre da de bokførte verdiene er trolig vanskelig å verdsette for en utenforstående. Om derivatboken er regnskapsført som «mark til market» eller en teoretisk verdi krever litt leting, hvorvidt størrelsen på den utestående derivatboken er reel; $50.000 i snitt på hvert hode som noen hevder, er også usikkert. Uansett burde sentimentet rundt banken være såpass svakt nå at det kan jo være et tegn på en pause i nedtrenden.

Uansett, grunnen til at jeg skriver er at den amerikanske finansindeksen som vist med XLF, noterte nye bunner i går for året. Finans utgjør ca 14.8% av S&P500 indeksen og er dermed en vesentlig bidragsfaktor til at markedet tynges. At vekstaksjer også går på trynet siste dagene hjelper heller ikke.. Kikker man på enkeltkomponenter i finansindustrien har flere av de toneangivende navnene falt under 200 dagers glidende snitt siste ukene, dette kan tolkes som et bearmarked. At indeksen over hele bransjen da følger etter, kommer ikke som en stor overraskelse.

Den årlige stresstesten amerikanske banker gjennomgikk for noen uker tilbake ble bestått med glans i følge New York Times, neste test er hvorvidt bankene er i posisjon til å utbetale utbytter eller tilbakekjøp. Dette er jo «good news» uten at resultatene nødvendigvis tar høyde for at alt ser som best ut på toppen av syklusen og det er jo det finans nettopp er, en konjunktur avhengig industri.

Kurs:

Lørdag 8 september arrangerer jeg kurs for de som vil lære mer om markedet og egen adferd, se nye perspektiver og ideer fremover. Kurset er åpent for alle, uansett om du er forholdsvis fersk eller erfaren.  Mer info finner du her.

Finans ETF: XLF

Morgan Stanley, Goldman Sachs og Citigroup.

Kilde:

https://t.co/AIFHWpe7jW

God sommer!

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte. Håper det var til hjelp, det er mange momenter å avdekke innen trading.

Avatar
Alex Laan
Speculator & risk manager

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer