Gå til hovedinnhold

«All time high» på Oslo Børs. For 589. gang.

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Oslo Børs Hovedindeks ligger i skrivende øyeblikk på «all time high» (722). Da den gamle totalindeksen ble etablert 3. januar 1983 var indeksverdien 13,64. I denne 34 års-perioden har indeksen faktisk hatt toppnotering 589 ganger. Noe å tenke på neste gang du ser sensasjonsoppslag om ny «all time high» på børsen.

Reisen fra 13,64 til 722 innebærer ellers at norske aksjer har gitt investorene en årlig avkastning på over 12%. Noe mer enn det du kan forvente de neste 30 årene, men likevel en bekreftelse på at «kjøttvekten» i aksjemarkedet (bedriftenes inntjening) betyr mer enn investorenes mentometerknapper (kurssvingninger).

I dagens grafpakke sveiper vi ellers innom den største bekymringsfaktoren blant norske økonomer, husholdningenes gjeld, og ser på om det faktisk ikke er så unaturlig at befolkningen i verdens rikeste land også ligger i verdenstoppen på gjeldssiden.

Ha en euforisk maihelg.

SE HOLBERGGRAFENE

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer