Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Alfred Berg Gambak 14,3% foran Oslo Børs i 2020

Desember var nok en god måned for kapitalmarkedene. Start av vaksineringsprogram, samt at vi endelig fikk på plass en Brexit avtale, overskygget de negative virkningene av ny oppblomstring av virus. Fortsatt godt hjulpet av kraftige sentralbank stimulanser med lave renter og mye likviditet, bidro dette til godt sentiment i markedet andre halvår 2020.

Det ble en sterk avslutning på et turbulent år for det norske aksjemarkedet. Hovedindeksen (OSEBX) på Oslo Børs steg med 4,7 prosent i desember, og gjorde at tallet for året ble en oppgang på 4,5 prosent. Alfred Berg Gambak endte året opp 18,8 prosent. Dette var 14,3 prosent bedre enn Oslo Børs.

Norden tilbyr en del andre sektormuligheter enn Oslo Børs. Det nordiske aksjemarkedet var vesentlig sterkere gjennom fjoråret. Vårt nordiske søsterfond Alfred Berg Nordic Gambak steg 31,4 prosent i 2020. I juni lanserte vi et nordisk bærekraftig smallcap fond, Alfred Berg Nordic Small Cap ESG. Fondet steg 44 prosent fra lansering til årsskiftet.

Kredittmarkedet har vært svært sterkt i lengre tid og denne trenden holdt seg også i desember. Norske renter har gjennom de siste månedene steget markant relativt til landene rundt oss. Selv med noe høyere renter i Norge bidro inngang i kredittpåslagene til positiv avkastning i de fleste rentefondene med kortere durasjon i desember.

I videoen ser du våre forvaltere Leif Eriksrød og Morten Steinsland prate om hvilke muligheter de ser og hvor de tror det ligger avkastningspotensiale i 2021?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer