Nordnet Market Insider – Alcoa og landriggmarkedet

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Økte forventninger til Alcoa

alcoaFor første gang på fem kvartaler er EPS (inntjening per aksje) ventet å øke for Alcoa. EPS er forventet på 32 cent, mot 21 cent samme kvartal i fjor.

Alcoa sparker offisielt i gang 3. kvartalsrapportene i dag før børs. Jeg sporer en optimisme rundt dagens tall, og dette er siste gang de rapporterer som et selskap. Deretter skal de skille ut Aerospace-divisjonen. Aluminiumsmarkedet har hatt høy disiplin i forhold til produksjon, og prisene har kommet noe opp siste kvartal. Så det er grunn til å tro at Alcoa kan slå dagens forventninger. Alcoa har slått forventningene de siste tre kvartalene. Selskapet har i snitt falt 4,7 % 6 av de 7 siste gangene de har rapportert, så til tross for bedre tall har ikke aksjonærene hatt mye glede av rapportene.

Alcoa har steget 13 % siden Juni, mens SPDX 500 har steget 3 % i samme periode. Det viktigste med dagens rapport blir Klaus Kleinfeld sin guiding på global tilbud og etterspørsel. Etter Q2 guidet selskapet 775 000 metric tons deficit i 2016, hvor etterspørselen forventet å stige med 5 %, mens tilbudssiden kun forventes å øke med 2,5 %.

Landriggmarkedet

Baker Hughes Rig Count på fredag viste en oppgang på to rigger til totalt 524 rigger. Dette tallet inkluderer både olje- og gassrigger. I Canada har landriggmarkedet steget fra 37 rigger til 165 siden mai. Jeg synes oljen ser veldig potent ut, og bryter også opp etter Putin sin uttalelse i går om at en potensiell «frys»-avtale er på gang. Til og med produksjonskutt er det samtaler rundt.

Det tok oljemarkedet to år før de nå endelig klarer å samarbeide, men det har vært to år med smerte for statsbudsjettene til spesielt Russland og Saudi-Arabia. Venezuela er under knestående, og Opec undervurderte helt klart bæreevnen til Shale Oil i USA. De må nok leve med at produksjonen over tid vil hente seg inn igjen. Det vil nå bygge seg forventninger til Opec-møtet 30. november og jeg tror oljen vil klatre videre fra dagens nivå på sterkt oppadgående moment.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer