Alcoa nedjusterer etterspørselen – Aksjen ned 6 %

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Alcoa skuffer på bunn, topp og guiding

Alcoa leverte i går kveld tall som resulterte i at aksjen falt 6 % etter stengetid. Tallene viser et nettotap på 196 millioner USD og en EPS på 1,06 USD. Wall Street hadde ventet 1,23 USD EPS. Topplinjen var på 3,17 billioner USD, et godt stykke under forventede 3,28 billioner USD.

Cash balansen er nå på 1,36 billioner, mens gjelden er på 1,4 billioner.

Selv sier Alcoa at årsaken er forsinkede leveranser som følge av dårlig vær og at kortsiktige utfordringer har påvirket selskapet med hele 50 millioner USD. Selskaper som Alcoa har en helt egen evne til å kalle ting «special items», som de mener er engangstilfeller. Dermed opererer de med en justert ebitda som ser mye bedre ut.

Ser man på 2017 under ett rapporterer selskapet en justert ebitda på 928 millioner USD, hvorav hele 369 millioner USD er «special items». Den faktiske ebitda på Alcoa er derfor 559 millioner USD.

Selskapets guiding er viktig og balansen mellom tilbud og etterspørsel påvirker aluminium prisene. Jeg tror aksjen er ned etter børs på grunn av en nedjustering i forventet etterspørselsvekst fra 5,25 % til rangen 4,25-5,25 %.

Jeg mener dagens kurs reflekterer et veldig positivt bilde på fremtiden og den globale veksten. Skuffelser på BNP-veksten globalt vil potensielt slå hardt på Alcoa sin kurs.

Her er link til fjerde kvartals presentasjonen og webcast:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer