Aksjestatistikk Nordnet November

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Trump- og oljerally farget privat aksjehandel i november

November var preget av det amerikanske presidentvalet og OPEC-møtet. Oslo Børs snuste på all time high og var opp over 3 % fra oktober. Kundene våre nettokjøpte aksjer for 123 millioner i november. Hittil i år har kundene våre nettokjøpt aksjer for over 1,8 milliarder kroner.

Det amerikanske presidentvalget har preget markedet, og reaksjonen på børsen har vært særdeles overaskende. Rapporteringssesongen er så og si avsluttet, og det har vært presentert blandede resultater. Bank- og finanssektoren har overrasket positivt, mens flere oljeserviceselskaper sliter. Spesielt har supply-sektoren har vært gjennom tøffe forhandlinger i november.

  • Årets vinner, Nordic Nanovector, er kundenes favoritt denne måneden. De har hatt en eventyrlig utvikling i år og vi trenger ikke gå lengre tilbake i tid enn dagen Trump vant valget at aksjen handlet på 58 kroner. Nå ligger den på 115 kroner. De skal lansere nyheter på et studie i Q1 2017, og det bygger seg opp forventninger til dette.

Oljeprisen steg fra $48,5 til $50,88 i løpet av november. Volatiliteten har vært helt enorm, og på siste handledag steg oljeprisen opp over 7 % på grunn av OPEC. Etter to år med prat har OPEC endelig blitt enige om en avtale, noe som kan markere et taktskifte i oljeprisen.

  • Salgslisten bærer preg av storsalg av Yara-aksjer. Kundene tar gevinst i Storebrand som har nytt godt av en stigende finanssektor etter presidentvalget i USA. Statoil er nummer tre på salgslisten denne måneden, noe som er mer overraskende med tanke på OPEC-møtet 30. november. Utfallet var umulig å spå, men denne gangen kom de endelig til en avtale.

De mest handlede aksjene i oktober var Nordic Nanovector, DNO og Rec Silicon.

  • DNO har svingt kraftig i takt med oljeprisen, men leverte gode tall i november. Rec Silicon er alltid høyt oppe på listene våre over mest handlede aksjer, men sliter med å finne retningen. Troen om en løsning på handelskrigen mellom USA og Kina er svekket med Trump som president, og er ikke gode nyheter for REC Silicon.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.12.2016 16:58

Hei.Hører mye på podden,og synes du/dere kommer med mye bra!Dog har jeg et spm.ang.”all time high”uttrykket.Er det virkelig reel ATH når børsen tangerer tidligerere notering?Dersom tidligere ATH var for feks 4 år siden på 660 poeng,så er jo ikke de 660 poengene like mye verdt 4 år senere med tanke på inflasjon i samfunnet.Så en aksje som var i 100 kr for 4 år siden,burde vel strengt tatt vært i 110 før den er i ATH?Men virker som dette ikke er tatt hensyn til world wide..Mvh Fredrik Eidesen

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
14.12.2016 10:59

Indeksen justeres for utbytte, men ikke for inflasjonen. Jeg har vel aldri tenkt på det slik, men du har nok et poeng. Når man snakker om all time high og teknisk støtte og brudd etc, så er det kun historiske tall man fester lit til. Har vel ikke noe bedre svar å gi deg, enn at slik er det, og har altid vært. Tusen takk for at du lytter på Pengepodden. Jeg kan ta med ditt spørsmål på neste pengepodd:)