Gå til hovedinnhold

Aksjehandel fra kroner 29 – Vi endrer prisene!

Den 4. april endrer vi prisene for aksjehandel. I sum så er dette en prisreduksjon for de fleste kundene våre. Nordnet tjener mindre penger med de nye prisene (forutsatt at kundene handler på samme måte som de har gjort det siste året). Til tross for dette kan jeg ikke, selv om jeg har lyst, si at vi senker prisene. Med de nye prisene vil noen ordrestørrelser og enkelte handelsmønstre komme dårligere ut, selv om vi som sagt taper penger på totalen. Vi tror (og håper) at det vi taper på kort sikt veies opp av en mer konkurransedyktig prisliste som på lengre sikt tiltrekker seg flere kunder som vil handle aksjer og andre verdipapirer via Nordnet.

Prislisten har fram til nå vært veldig omfattende og kompleks. Det gjør det vanskelig å redegjøre for alle endringene her (selv om jeg tar for meg de viktigste endringene under, og du finner alle nye og gamle priser her). Vi har også hatt et ønske om å forenkle prislisten, slik at det blir enklere for deg som kunde å forholde deg til hva ting koster. Som eksempel på dette har vi nå en pris for nordiske aksjer, og en pris for handel utenfor Norden. I den nye prislisten er også alle priser i norske kroner, og vi har en pris for manuell handel med megler på telefon i alle markeder.

La meg beskrive de viktigste endringene. Som et utgangspunkt kan Nordnet-kunder velge mellom Normal-kurtasje eller Mini-kurtasje (avhengig av hva som passer for den enkelte). Vi har fått mange tilbakemeldinger fra Mini-kurtasje-kunder at både aksjehandel i utlandet og minstekurtasje på 39 kroner for norske aksjer og derivater har vært for høyt. Med de nye prisene har vi forsøkt å komme dette i møte ved å rendyrke prismodellen Mini, samtidig som vi senker minstekurtasje for handel med nordiske aksjer for Normal kunder, og generelt senker priser for handel i utlandet og med derivater.

For kunder med prismodellen Mini så introduserer vi lik pris for alle nordiske markeder (0,15 % minimum 29 kroner). Tidligere betalte Mini kunder 0,10 % minimum 39 for norske aksjer, og 0,15 % minimum 39 svenske eller danske kroner og 9 euro for finske aksjer. Altså prosentsatsen for norske aksjer går opp, mens den forblir lik for resten av Norden, samtidig som minstekurtasje for Sverige, Danmark og Finland reduseres.

For handel utenfor Norden (Tyskland, USA og Canada) så introduserer vi også en pris 0,20 % minimum 49 kroner. Den «gamle» prisen for USA var 0,15 % minimum 13 USD, Tyskland 0,15 % minimum 15 Euro og Canada 0,30 % minimum 40 Canadiske dollar. Kort oppsummert så går prosentsatsen litt opp, mens minstekurtasjen sånn ca halveres.

I tillegg innfører vi en pris for handel med nordiske derivater. Tidligere kostet det 0,80 % minimum 95 kroner for Mini-kunder å handle norske opsjoner. Prisen for derivater i resten av Norden lå omtrent på samme nivå. Med de nye prisene betaler du 0,20 % minimum 49 kroner, altså en kraftig reduksjon.

For kunder med prismodellen Normal, Bonus og VIP er det tilsvarende forenkling som for Mini-kunder, det vil si en pris for nordiske aksjer og en pris for handel utenfor Norden. For nordiske aksjer så blir kurtasjen 0,049 % minimum 79 kroner, ned fra 0,05 % minimum 95 kroner i Norge og ned fra 0,10 % til 0,12 % og minimum 99 SEK/69 DKK i Sverige og Danmark og 11 Euro minstekurtasje i Finland. Fram til nå har handel i USA og Tyskland kostet 0,15 % minimum henholdsvis 15 Euro eller 13 dollar, men dette senkes til 0,10 % minimum 99 kroner.

For kunder som gjør over 15 eller 30 handler per måned og som kvalifiserer til prismodellene Bonus eller VIP følger samme logikk som ovenfor, men med både lavere prosentsats og minstekurtasje. For Normal, Bonus og VIP kunder er det generelt både lavere %-sats og minstekurtasje, men det er en viktig forskjell etter 4. april. Det er ikke lengre samlekurtasje. Tidligere så ble opptil tre ordre, samme vei, samme dag slått sammen på en sluttseddel. Med den nye prislisten så er det kun en ordre per sluttseddel, men fortsatt opptil 10 kursnivåer.

Også Normal, Bonus og VIP kunder får en pris for handel med alle nordiske derivater. Normal kunder handler som eksempel etter 4. april opsjoner og terminer for 0,10 % minimum 99 kroner (tidligere 0,80 % minimum 95 kroner for norske derivater).

Hva lønner seg for meg? Som jeg har vært inne på, våre kunder kan velge mellom Normal-kurtasje eller Mini-kurtasje. Størrelsen på dine ordrer bestemmer hva som er mest lønnsomt for deg! Handler du stort sett nordiske aksjer så vil det mest lønnsomme for deg som handler for beløp under 52.667 kroner være Mini-kurtasje. Handler du for større beløp enn dette (eller er mer aktiv og har mulighet til å kvalifiserer til Bonus eller VIP vilkår) så kan/vil prismodellen Normal være best for deg.

Vi endrer også prisene for Private Banking (handel med nordiske aksjer til 0,035 % minimum 39 kroner) og Active Trader kunder (handel med nordiske aksjer til 0,029 % minimum 39 kroner). Har du over 2,5 millioner, eller handler svært mye på børsen så får du enda bedre priser hos Nordnet. Prislisten på nordnet.no angir hva vi minimum kan tilby deg som Private Banking eller Active Trader kunde. Har du i dag vilkår som ikke fremkommer i prislisten, som for eksempel priser via en av våre partnere eller priser fremforhandlet gjennom Private Banking eller Active trader programmene våre, vil du ikke bli berørt av prisendringen.

De nye prisene gjelder fra 4. april, men allerede nå har vi endret på introduksjonstilbudet til nye kunder. Alle nye kunder handler nå til 0,035 % minimum 1 krone i minstekurtasje på Oslo Børs. Dette fortsetter også etter 4. april, og vil både før og etter følge prismodellen Bonus i introduksjonsperioden.

Har du spørsmål rundt priser eller om det er noe du lurer på, ta kontakt med Nordnet Kundeservice eller legg igjen en kommentar under.

Lykke til med investeringene!

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.03.2016 20:31

Skuffende at dere fjerner muligheten til samlekurtasje.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
08.03.2016 21:27

Hei Kjetil. Jeg forstår, men mange kunder er tjent med at vi heller reduserer minstekurtasjen. Active trader (og Private Banking) kunder som er aktive og som potensielt gjør flere handler samme dag har fortsatt mulighet til å få samlekurtasje. /Anders