Aksjeanalyse – Hvilket program velger man?

Aksjeanalyse: Når man skal se på hvordan en aksje eller indeks har utviklet seg bare ved å se på diagrammer så er det teknisk analyse som gjelder. Det finnes flere nettsider og programmer du kan laste ned som vil dekke dette behovet. Jeg har i denne artikkelen valgt å fokusere på de jeg mener er de beste utifra noen gitte kriterier:

1 Punkt nummer én er at chartsene må ha mulighet for japanske candlesticks. Dette er en metode som først ble utviklet av japanske rishandlere for flere hundre år siden. Vanlige linejcharts viser bare sluttkursen og gir dermed et dårlige bilde av hvordan aksjen har utviklet seg i det kortsiktige løp.

Hvite candlesticks betyr at sluttkursen er høyere enn åpningskursen (aksjen stiger) mens sorte candlesticks betyr at sluttkursen er lavere enn åpningskursen (aksjen synker).

Aksjeanalyse
Candlesticks

2 Punkt nummer to er at chartsene må et godt utvalg av tekniske indikatorer. Såkalte hjelpemidler som kan hjelpe deg med å finne ut om en aksje eller indeks er oversolgt eller overkjøpt (RSI), mulighet til glidende gjennomsnitt og MACD (Moving Average Convergence Divergence).

Norske aksjer

Problemet med de internasjonale nettsidene som tilbyr avansert aksjeanalyse er at de ikke tilbyr analysering av norske aksjer. Noe som er synd. Heldigvis har E24 sammen med TrendTech laget et gratis verktøy for teknisk analyse av norske aksjer. Her har man de viktigste tekniske indikatorene tilgjengelige og alt man trenger for å gå i gang med å analysere norske aksjer.

TrendTech Teknisk Analyse

Aksjeanalyse

Amerikanske aksjer

Når det kommer til amerikanske aksjer og ETFer er utvalget av nettsider og programmer mye større. Av alle de jeg har prøvd har Tradingview vært den absolutt beste. Tradingview har et mye mer polert design enn alle de andre konkurrentene og har et meget gode interaktive charts. Programmet er gratis, men man kan for rundt 60 kroner i måneden oppgradere til PRO utgaven som gir deg en rekke flere muligheter, blant annet real time aksjekurser.

Tradingview

Aksjeanalyse

 

Skulle man bestemme seg for at disse gratisløsningene ikke er gode nok, er Infront det desidert beste valget. Dette er det samme programmet som blant annet Nordnet, DNB og de absolutt største aktørene på markedet benytter seg av. Hva er så haken? At en slik børsterminal koster mye penger, alt fra tusen kroner og oppover hver måned. Med Infront har man dog alt av informasjon samlet ett sted, med tilgang til alle verdens børser, indekser og futures. Så det får være en vurderingssak opptil den enkelte hva man bestemmer seg for og hva man trenger.

PS: Jeg har ingen tilknytting til de nevnte programmene og er en nøytral tredjepart. Bruk gjerne linkene under for å dele innlegget med noen du kjenner!
Følg meg gjerne på Sharevillerlasse

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
5 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.03.2015 10:13

Herlig! Har lenge vært på jakt etter et godt analyseverktøy som også har amerikanske aksjer. Tusen takk!

God påske 🙂

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
30.03.2015 11:30

Ha en god påske! 🙂

Gjest
Gjest
31.03.2015 00:10

Investing.com

Gjest
Gjest
13.08.2017 12:14

Markedet ær spænnande.

Gjest
Gjest
13.08.2017 12:22

Trend Tech ær mycket pålitelig