Riggaksjer bykser på sterk børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

21-Sep-2017

* Oslo videre opp

* Awilco Drilling får kontrakt, riggaksjer stiger

* Oljeprisen $56

OSLO, 21 sep (Reuters) – Riggaksjer bykser etter en kontraktstildeling i den hardt rammede sektoren på Oslo Børs, som stiger videre for fjerde dag på rad torsdag.

Awilco Drilling opplyser at det har vunnet en kontrakt for boring av totalt 18 utviklingsbrønner på Cheviot-feltet i den britiske delen av Nordsjøen for oljeselskapet Alpha Petroleum Resources.

Kontrakten gir en minimumsverdi på 126 millioner dollar med en forventet varighet på totalt 1080 dager fra oppstart i andre kvartal 2018.

Aksjen bykser 18,5 prosent til 32 kroner. I dragsuget følger resten av riggsektoren med Seadrill og Sevan Drilling opp 8,1 prosent og 45,4 prosent.

Fred Olsen Energy løftes 12,4 present. Analytikere Reuters har pratet med ser ingen annen forklaring til dagens kursoppgang og mener det er svært lite som skal til for å sette fart på aksjene.

Blant andre norske oljeaksjer er utviklingen også stort sett positiv med Statoil, DNO, Aker BP og Aker Solutions opp mellom 0,5 og 1,5 prosent.

Nordsjøoljen Brent faller tilbake 15 cent for dagen til 56,2 dollar per fat, som likevel er hakket høyere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

I sum setter hovedindeksen nok en ny bestenotering noensinne med en oppgang på 0,4 prosent til 768,3 poeng.

Finansaksjene DNB og Storebrand er toneangivende blant OBX-selskapene med oppgang på 2,4 prosent og 3,0 prosent.

DNB opplyser torsdag at det har besluttet å iverksette et nytt program for tilbakekjøp av egne aksjer, som på samme mate som det forrige tilbakekjøpsprogrammet skal omfatte opp til 0,5 prosent av aksjene i selskapet, tilsvarende rundt 8,1 millioner aksjer.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer