Aker Solutions, Yara og Statoil drar Oslo

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

20-Oct-2017

  • Hovedindeks +0,7% til 792,7
  • Aker Solutions +7%: Hever 2017-marginer, ser oppgang i 2018
  • Yara +3,6%: Sterke prisutsikter -Pareto
  • Statoil +1%: Sætre forlenger
  • Brent $57,2, ned 5 cent for dagen

OSLO, 20 okt (Reuters) – Oslo Børs stiger på bred front fredag med Aker SolutionsAKSOL.OL som vinner etter kvartalstall, og videre oppgang i YaraYAR.OL.

For StatoilsSTL.OL del, som er opp 1,0 prosent og gjør det bedre enn energi-indeksen i Europa.SXEP, er det en viss Eldar Sætre-effekt etter at selskapet varsler at han blir i stillingen også etter at han fyller 62 år.

Sætre har nå vært toppsjef i Statoil siden oktober 2014, først midlertidig og så permanent fra februar 2015.

– Eldar har som konsernsjef lykkes med å gjennomføre viktige endringer i Statoil. Han har ledet selskapet gjennom en krevende periode for industrien, og Statoil er i dag et sterkere selskap, begrunner styret i Statoil.

Sætre tok over etter Helge Lund, omtrent samtidig som oljeprisen stupte, og næringen har siden vært i kontinuerlig kutt- og forbedringsmodus.

Oljeprisen er lite endret og ligger rundt 57,2 dollar per fat.

Aker Solutions tar et byks på 8,5 prosent etter at det slår EBITDA-forventningen for tredje kvartal og jekker opp margin-guiding for 2017.

I tillegg ser det ut til at bunnen er passert i oljeservice og Aker Solutions spår nå at inntekter i 2018 vil bli høyere enn i 2017, og at marginer vil bli på linje med i 2017.

Nye forbedringer varsles og ytterligere 20 prosent skal kuttes i årene fra og med 2018 til og med 2021.

Ordreinntaket i kvartalet var et av få minus i rapporten, men dette kompenseres av at Aker Solutions annonserte en kontrakt på 1,6 milliarder kroner fem minutter før rapporten, samt at det er all time high i antall “front end feed studier”.

Totalt kjemper Aker Solutions om kontrakter verdt 55 milliarder kroner selv om markedet fortsatt beskrives som utfordrende.

Både Kepler Cheuvreux og Danske Bank peker på at marginene er bedre enn ventet og spår at konsensus vil bli tatt opp.

Yara fortsetter fremgangen etter gårsdagens kvartalstall, selv om det var litt svakere enn ventet. Men dette kompenseres av at prisutsiktene på gjødsel ser lysere ut.

– Det globale urea-markedet ser ut til å forbli stramt, støttet av Kinas eksport-kutt og leveranse-problemer, kombinert med sterkt sesongmessig etterspørsel, kommenterer Pareto på Twitter.

Meglerhuset forventer at det neste anbudet fra India vil ligge høyt, og gi støtte til markedet, og viser til at det forrige anbudet lå over 290 dollar per tonn.

(Reporting By Ole Petter Skonnord, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer