Aker Solutions stiger etter ny kontrakt på vinglete børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

13-Dec-2017 10:59:27

  • Oslo flat på 800,7 poeng
  • Volatil oljepris over 64 dollar igjen
  • Aker Solutions fortsetter å vinne kontrakter i Norge
  • Frontline faller med svakere rater
  • Berenberg tar ned anbefalingen på Telenor

OSLO, 13 des (Reuters) – Aker Solutions AKSOL.OL handles opp for fjerde strake handelsdag på rad i et vinglete norsk aksjemarked, etter å vunnet nok en stor kontrakt som sikrer arbeid de kommende årene.

Oljeservice-konsernet har fått i oppdrag av Mærsk Drilling å modifisere produksjonsmodulen på jack up-riggen Mærsk Inspirer, som jobber på Yme-feltet i Nordsjøen.

Totalt er ordren verdt rundt 1 milliard kroner og omfatter blant annet ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installasjon.

Avtalen regnskapsføres som ordreinntak i fjerde kvartal, og føyer seg inn i rekken av avtaler Aker Solutions har vunnet den siste tiden.

Aksjen stiger 3,1 prosent til 43,3 kroner.

– Det er ikke det at vi er så veldig overrasket over at de får kontrakter, men det er veldig positivt at det faktisk kommer, for nå har det vært tørke så lenge, sier analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier.

– Selv om det er en relativt liten kontrakt de får i dag er det fair at aksjen går litt på det, legger han til og viser til at det ikke har vært særlig bevegelse i aksjen etter de andre kontraktene selskapet nylig har annonsert.

Forrige uke, da Aker Solutions meldte at det hadde vunnet kontrakter verdt 4 milliarder kroner av Statoil STL.OL i forbindelse med utbyggingsplanene for Johan Castberg, falt til og med aksjen 2,7 prosent. Vel og merke i et svakt marked.

Amundsen anslår at Aker Solutions har sikret seg opp mot 10 milliarder kroner i nye ordrer så langt i fjerde kvartal.

– Det er ikke så mange kvartalene man har sett det de siste årene, sier han.

Amundsen og ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling på selskapet med et kursmål på 50 kroner.

I resten av den norske oljesektoren er det mer blandet med Statoil og Aker BP AKERBP.OL ned 0,5 prosent og 1,1 prosent, mens DNO løftes 0,6 prosent til 9,46 kroner.

Nordsjøoljen er igjen over 64 dollar per fat etter å ha falt solid i ettermiddagstimene tirsdag.

I tankmarkedet faller Frontline FRO.OL 1,9 prosent til 40,9 kroner. Ratene har gradvis seget nedover de siste ukene og ligger nå rundt 10-13.000 dollar per dag for de største skipene, langt under hva det trenger for å gå i balanse.

Foruten at OPEC viderefører kutt, fortsetter nye skip å leveres inn i markedet.

I laksesektoren stiger Marine Harvest MHG.OL, Lerøy LSG.OL og Grieg GSFO.OL i overkant av en prosent. Statistikk fra SSB viser en oppgang i eksportprisen på rundt 10 prosent til 53,36 kroner i forrige uke sammenlignet med uken før.

Samtidig er prisene ned rundt 20 prosent fra samme uke i 2016, mens volumet er opp rundt 17 prosent.

Denne uken ventes prisene å falle ned igjen til rundt 45 kroner på Nasdaq Salmon-børsen.

Telenor TEL.OL peker seg ut negativt blant de aller største med et fall på 1,4 prosent til 177,6 kroner.

Berenberg tar onsdag ned anbefalingen på Telenor til hold fra kjøp, men justerer opp kursmålet til 188 kroner, fra tidligere 175 kroner.

Berenberg skriver at Telenor har vært blant de beste historiene i 2017 med en oppgang på 47 prosent så langt i år og 32 prosent siden juli, klart bedre enn sammenlignbare selskaper.

Gitt en oppgang på 15 prosent siden siste oppdatering fra meglerhuset og at margin- og salgsvekst vil gå for seg i et i et roligere tempo, ser ikke meglerhuset nok oppside til å gjenta kjøp.

Berenberg foretrekker i stedet Tele2, som oppgraderes til kjøp og ser fusjon og oppkjøp som katalysator for konsensusoppgraderinger.

Totalt er hovedindeksen.OSEBX tilnærmet uendret på 800,9 poeng, etter å ha beveget seg på begge sider av nullstreken så langt i dagens handel.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer