Aker Solutions – sterk ordreinngang, men ikke så mye mer

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Oppsummering og tanker om Aker Solutions kvartalsrapport

I dag har Aker Solutions lagt frem sin kvartalsrapport, og de har hatt en webcast på hegnar.no. Her er en kort oppsummering og mine umiddelbare reaksjoner og tanker om tallene.

Følgende kommer frem i webcasten med Aker Solutions:

  • Selskapet sier at markedet er utfordrende, men påpeker at de ser positive signaler til et marked i god fremgang.
  • 13 mrd kroner i nye kontrakter. Beste siden q2 2014.  Sterk execution og kostkontroll.
  • Selskapet har en solid ordreinngang på hele 34.6 mrd nok og en cash-beholdning på 2 mrd NOK. Gjelden er på 3.1 mrd. De skryter av at de har tilgjengelig likviditet (som PGS) på 3.75 mrd, men det er en kredittfasilitet.
  • Ebitda margin oppgis på være 7. 1 %, som er opp fra 6.2 % fra samme kvartal i fjor.

Mange av disse selskapene er glad i å prate om ebitda, og ofte om justerte inntekter. Men man blir litt skuffet når man ser hva som blir igjen på bunn. Særlig når vi snakker om et selskap som børsen priser til 11.5 mrd kroner. Nettoinntektene etter skatt er kun 19 millioner kroner.

Av nyheter så kommuniserte selskapet at de vil inn i vindmarkedet.

EPS på 0.54 kroner ex special items. Riktige EPS er 9øre…

Til tross for gode tall ønsker ikke selskapet å betale utbytte, noe som betyr at selskapet enten ser gode oppkjøpsmuligheter, eller at de fortsatt er nervøse for fremtiden. Selskapet er overkapitalisert.

Aker Solutions har inngått et samarbeid om offshore-flytende vindprosjekter. “Dette er tidlig, og tanken er å utvikle dette videre”, sier CEO Luis Araujo.

På fremtidsutsikter sier selskapet at markedet forsetter å være utfordrene på kort sikt, men på lang sikt ser fremtiden lys ut.

Konklusjon

Bra ordreinngang, sunn balanse og en ganske nøytral rapport i mine øyne. Selskapet er høyt priset, og det ligger nok litt oppkjøpspremie i kursen. Potensiale ved oppkjøp tviler jeg på er noe særlig nord for 50 kr. Med dagens høye oljepris syntes jeg risk/reward er nøytral til svak.

Link til rapporten er her

Link til webcasten er her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer