Aker BP stiger etter tall på rekordsterk børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

30-Oct-2017

  • Oslo opp til ny topp på 804,3 poeng
  • Oljeprisen stiger til høyeste nivå på over to år
  • Aker BP handles opp etter kvartalstall
  • DNO og PGS faller

OSLO, 30 okt (Reuters) – Aker BP  AKERBP.OL handles opp til nye rekordnivåer etter kvartalstall, og bidrar sammen med den høyeste oljeprisen på over to år til en sterk ukestart på Oslo Børs.

Hovedindeksen stiger videre til nok en ny bestenotering noensinne på 804,3 poeng, takket være en oppgang på 0,4 prosent.

Nordsjøoljen løftes 11 cent til det høyeste nivået siden juli 2015 på 60,6 dollar per fat, drevet av forventninger om at de OPEC-ledede produksjonskuttene vil bli forlenget utover den planlagte kuttperioden.

OPEC-landene og Russland har som kjent blitt enige om holde tilbake rundt 1,8 millioner fat per dag for å oppveie for overproduksjon og styrke prisene.

På selskapsfronten er Aker BP i fokus etter å ha lagt frem resultater for tredje kvartal med både inntekter, drifts- og nettoresultat over analytikernes forventninger.

EBITDA-resultatet på 395 millioner dollar var i henhold til forventningene på 397 millioner dollar.

Selskapet varsler samtidig at det venter at produksjonen i 2017 vil være i den øvre delen av guidingen på 135-140.000 fat per dag.

Ti analytikere i en Reuters-poll venter at selskapet vil produsere 139.889 fat per dag i 2017.

Aker BP sier også det vil fortsette å søke vekstmuligheter som vil øke produksjonen og utbyttekapasiteten.

Under selve kvartalspresentasjonen spesifiserer konsernsjef Karl Johnny Hersvik at selskapet fortsatt ser mange muligheter for vekst i Norge og at de foreløpig ikke vil se på M&A-aktiviteter utenfor landegrensene.

Aker BP er sterkest blant de mest omsatte aksjene med en oppgang på 4,1 prosent til de nye rekordnoteringer på 180,3 kroner.

Sparebank 1 Markets skriver i en analyse at resultatene var i overkant av meglerhusets estimater og at de trolig ikke vil gjøre store estimatendringer, til tross for to positive endringer i guidingen for 2017.

Meglerhuset sier det trolig vil gjenta sin kjøpsanbefaling og kursmål på 195 kroner aksjen.

Også andre norske oljeaksjer nyter godt av en høyere oljepris. Statoil STL.OL, Subsea 7  SUBC.OL og Aker Solutions  AKSOL.OLstiger 0,9 prosent,3,0 prosent og 2,7 prosent.

DNO  DNO.OL faller derimot 5,5 prosent til 9,7 kroner. Urolighetene i Kurdistan, hvor DNO har sine største verdier, fortsetter.

Natt til mandag stanset flyten av olje fra kurdiske oljefelt i Irak til Tyrkia, uten at det er klart hva som er årsaken til stansen.

Dagens taper er PGS  PGS.OL som fortsetter ned nye 14 prosent uten at det har kommet noen nyheter fra selskapet mandag.

Seismikkselskapet har nå falt over 26 prosent siden det la frem kvartalsresultater torsdag forrige uke og varslet restrukturering for å kutte kostnader.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Camilla Knudsen) 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer