Advarsel før korreksjonen!

Hovedindeksen satte ny all-time high på 794, og ligger nå marginalt ned for dagen på 789. Minusdagene er så ufattelig mye svakere enn de gode rallydagene, noe som er et kjennetegn på et bullmarked. Alle som står på sidelinjen ser kursene stige uten en enete mulighet til å kjøpe på downtick. Rallyet blir derfor selvforsterkende nå disse kaster inn håndkleet og kjøper på høyere kurser. Akkurat nå gleder jeg meg faktisk til å se hva som ødelegger oppgangen, av ren nysgjerrighet. 

Hvis du er redd for å kjøpe markedet på disse nivåene, skal du vite at statstikk viser at du får god tid til å selge før en korreksjon. Jeg husker tilbake til finanskrisen, som kuliminerte i en lav notering på høsten 2008, men problemene startet allerede i januar det samme året. Hvis vi ser korreksjonene de siste 40 årene, viser statistikk at volatiliteten øker drastisk i god tid før smellen. Faktisk svinger markedet +1% opp eller ned hele 67 ganger før ett fall på 10%. Tenk deg det scenarioet målt mot dagens marked, der volatiliteten er rekordlav og korreksjonene er på noen få titals promille. Konklusjonen er at man bør eie aksjer, men følge med på signalene som økt risiko ved høyere volatilitet.

I går skrev jeg om krisen i biometriaksjene, noe som kanskje markerte bunnen i både IDEX og NEXT, da disse er opp henholdsvis 7.4% og 21% i dag. Oppgangen kommer i tillegg på høyt volum.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer