60, 800 og 8000000000000

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Stemningen i verdens finansmarkeder er upåklagelig og milepæler passeres jevnlig. Nylig har oljeprisen passert 60 dollar, Hovedindeksen på Oslo Børs har stormet gjennom 800 og Oljefondet er verdt over 8.000 milliarder kroner. Sistnevnte betyr at hver nordmanns andel av fondet nå tilsvarer verdien av en splitter ny Porsche Carrera. For 20 år siden kunne vi bevilge oss en pent brukt trehjulssykkel.

Opp i all euforien kan det være på sin plass å påpeke at selv om det nå nærmer seg to år siden forrige betydelige korreksjon i aksjemarkedene, er det svært lite sannsynlig at det er to år til neste. Noe vil sjokkere oss (vi vet bare ikke hva og når) og minne investorer på at det alltid er lurt å være iført badebukse, spesielt når tidevannet forsvinner.

Ha en forfriskende helg.

Se HOLBERGGRAFENE

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer