Gå til hovedinnhold

5 selskaper man bør holde et ekstra godt øye med.

De røde sommerdagene på Oslo Børs trenger ikke nødvendigvis være negative. Her er fem selskaper som går inn i teknisk spennende perioder.

AKVA Group

Har siden mai vært inne i en rektangelformasjon hvor kursen har beveget seg mellom ATH 75,5 og bunnen av formasjonen ved 65. Siste notering er 68 og et brudd på nedsiden av formasjonen kan gi et signal og et potensial for et fall på ca 15%. Samme potensialet har vi ved brudd på oppsiden.

RSI er noe lav, som tyder på at selskapet er oversolgt. Dette kan bikke i favør av en positiv utvikling i den nærmeste fremtiden.

Deep Sea Supply

Med en stigning på 38,24% den siste måneden har DESSC nå sett ut til å ha truffet motstandsnivåer fra 2015. Med årets høyeste notering 2,04 har kursen falt tilbake og står nå i 1,85, etter dagens fall. DESSC har hatt en tendens til å falle hardt tilbake etter kraftige stigninger som vi har sett de siste ukene. Vi kan derfor ikke utelukke at dette er tilfellet denne gangen også. RSI er på 74 nivået og viser at selskapet er overkjøpt. For å finne nærmeste støtte må vi tilbake til desember nivåene, hvor det ligger en støtte rundt 1,80. Om denne holder kan vi begynne å følge med på motstandsnivåene igjen.

Det Norske Oljeselskap

DETNOR har hatt et fantastisk godt år med en stigning på 85,52%.
Fra et tidlig krakk i januar har kursen ligget i en solid stigende trend til All Time High notering ved 116kr, tidligere i juli. Siste notering er 103,1 som viser at kursen har brutt ut av den stigende trend kanalen. Dette i seg selv trenger ikke å gi et salgssignal, men dersom støtten rundt 100 blir brutt må man ta en ny vurdering. Vi finner motstand ved toppen 116 og brudd på denne kan tyde på at videre oppgang er indikert.

Norske Skog

Etter en ekstrem stigning de to siste månedene har NSG falt sterkt tilbake fra årets toppnotering 4,37. Siste notering er 3,36 som er et fall på rundt 20% fra toppen. Under dette fallet tok kursen ut tidligere støttenivåer ved 3,45. Dette gir et signal om at videre nedgang kan være indikert. Neste støtte ligger ved 3,13 som er et potensielt fall på over 7%.

Selvaag Bolig

SBO har de siste månedene virkelig satt fart og er nå oppe i All Time High nivåer. Dette skyldes blant annet sterke boligpris tall og historisk gode resultater fra selskapet selv.

Motstand ligger ved toppen 41,50 og med siste notering 39,9 er det ikke sikkert vi trenger å se langt fram før vi ser ny ATH. Ved brudd av motstand kan vi se en potensiell oppside på rundt 7% i første omgang. Dersom motstanden skal vise seg å være solid har vi samme objektiv med 7% på nedsiden, som er et fall ned til 37 nivået. Kursen har en svakere støtte ved 38,50 som kan være et attraktivt nivå om den får testet seg en gang til. Det er verdt å merke seg at RSI er på 73.

 

Disclaimer: Analysene over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som investeringsanbefalinger. Analysene er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapene, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer