5 megatrender å følge med på

Hva som skal skje i morgen vil alltid være umulig å spå. Det finnes imidlertid trender som gir noen signaler om fremtiden. Dette gir også indikasjoner om potensielt gode investeringer. Her får du lese om 5 megatrender som kommer til å påvirke fremtiden.

I dette innlegget defineres en megatrend som en stor sosial kraft som er i ferd med å forandre verden som vi kjenner den i dag. Endringene er store og vil påvirke hvordan vi bruker penger i fremtiden. Dette påvirker også myndighetene og privatpersoner. Fra en investors perspektiv er det naturligvis mest interessant å forsøke å finne fremtidens selskap.

Det finnes flere megatrender enn de som nevnes her, blogginnlegget er kun ment til inspirasjon.

Aldrende befolkning

Menneskers gjennomsnittlige livslengde har økt kraftig og fortsetter å øke. Gjennomsnittlig forventet levealder i Norge er på 82 år. Rundt år 1900 var forventet levealder på mellom 50 og 55 år. I tillegg er vi flere mennesker nå enn for 100 år siden. Dette stiller krav til infrastrukturen som håndterer den aldrende befolkningen. Det er ikke unikt for Norge, men gjelder de fleste vestlige land. Vi er mer aktive i høy alder, oppgraderer kroppen med nye organ og utforsker enda flere måter for å øke livslengden ytterligere. Selskap som treffer disse behovene vil ha gode muligheter fremover.

Block chain

Det finnes et hav av bruksmuligheter for teknologien bak block chain. Sikkerhet, digital lagring og verifisering er noen områder som kan forandres og forbedres med hjelp av block chain. Ingen av disse områdene er ferdig utforsket og entusiasmen rundt teknologi-utviklingen er mildt sagt sterk.

Block chain bør ikke forveksles med Bitcoin eller andre praktiske applikasjoner. Noen av kryptovalutaen vi kjenner i dag kommer garantert å være borte innen noen år. Antallet kryptovaluta vokser daglig og noen av de er mer eller mindre bløff. Utviklingen block chain tilbyr mange spennende muligheter.

Den digitale hverdagen

Smarte og tilkoblede husholdningsapparater blir stadig mer populært. Selskaper som Amazon, Google og Apple satser hardt på å koble hele hjemmet ditt og hverdagen din til internett. Fenomenet kalles Internett of things (IoT). Samtidig som dette kan forenkle hjemmet og husholdningsoppgaver så stiller det også nye krav til sikkerhet. Selskap som egentlig jobber med trådløse produkter eller sikkerhet rundt dette kommer til å ha en høy sysselsetting.

Holdbarhet som forretningside

Bærekraft har fått fra å være en nisje til å i dag være en hygienefaktor. Stadig flere konsumenter forventer og stiller krav om at mat, forbruksvarer og kanskje pensjonssparing skal være bærekraftige. Her finner det fortsatt mye som kan utvikles. Selskap som tilpasser seg kravene fra konsumenter stiller i dag kommer sannsynligvis til å få mer oppmerksomhet fremover.

Automatisering og AI

Veldig mye fokus rettes mot automatisering av enkle manuelle prosesser. Veldig mye har endret seg fra 1900-tallets fabrikkarbeidere til 2000-tallets kontorarbeid. Det neste kan handle om å automatisere de enkle kognitive oppgavene. Med hjelp fra kunstig intelligens kan kanskje også de vanskeligere kognitive oppgavene outsources til maskiner. Ut fra et økonomisk perspektiv er det åpenbart at selskapene ser etter muligheter for å holde kostnadene nede. Det som tilbyr denne typen tjenester kommer ikke å gå sulten fremover.

Dette er noen megatrender som er spennende. Blogginnlegget er ment til inspirasjon for deg som vil investere i fremtiden.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer