Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.50%  Shanghai -0.61% S&P500 -3.22% DAX futures +0.00%

Det er mange grunner til at markedet falt stygt i går kveld, men jeg vil heller fokusere på det fallet isolert sett. Husker hvordan markedet oppførte seg de foregående tre år? Det lå alltid et bid under markedet, men det har nå forandret seg. Nå som rentene har steget i USA, begynner børsene å skjelv og hittil i år har vi hatt 3 store korreksjoner. Det er mye sammenlignet med hvor vi kommer fra, og gårsdagens fall bare bekrefter at sentimentet forverrer seg snarere enn å bli bedre.

Da hjelper det heller ikke at spreaden mellom korte og lange renter “inverter”, som betyr at rentemarkedet begynner å prise inn at en resesjon er rett rundt hjørnet.

I dag er Wall Street stengt for å minnes Bush senior som gikk bort forrige uke. Jeg tror ikke vi skal forvente for mye ut av de europeiske børsene, når bakteppet er et stygt fall over dammen.

-/ HAR DU $300.000 som brenner i lommen kan du kjøpe en 350 år gammel bok om aksjemarkedet og trading. Boken ble skrevet i Amsterdam i 1688 og fokuserer på en av verdens første børser som allerede da var et arnested for innsidehandler og boom-bust sykluser.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer