Gå til hovedinnhold

Ettermiddags update

Markedet er fortsatt på søken etter fotfeste, og kjøperne ser ut til å holde seg på sidelinjen enn så lenge. Oslo Børs er ikke mer en 4,4% ned fra toppen, så det er nok ikke vits å stupe inn i dette helt enda. Brexit samtalene ser ut til å stå stille for øyeblikket, og neste uke skal Fed etter alle solemerker heve renten igjen. Kina ryktes å kutte reservekapital kravene til bankene, noe som ikke akkurat er et tegn på at det går strålende i den sektoren, men alt dette er kortsiktig støy som gir gode kjøpsmuligheter en gang før champagnen sprettes på nyttårsaften.

DNB Markets er ute med sin Economic Outlook for 2018, den finner du her. De har også en litt mer kortfattet makrorapport på norsk, hvor de hovedsaklig fokuserer på NOK svakheten, og påvirkningene den kan ha mot rentebildet her hjemme.

En av de større taperne i asia i natt var Samsung Heavy Industries, som falt hele 29% etter å ha guidet overraskende sure tall, samt behov for ytterligere kapital. Dårlig kombo med fallende indekser. Selskapet er verdens 3de største skipsbygger, og ser ingen snarlig bedring i bestillinger av nye skip eller offshore rigger.  De melder dog om at det er et svakt lys i enden av tunnelen, og ser bedring skje i 2019, men det er man kanskje programforpliktet til å si når man prøver å selge $1.4mrd i nye aksjer.

Deutsche Bank ser på nedskaleringen av QE som en av de største truslene markedet står ovenfor. FED er godt igang, ECB har gitt klare tegn om at de sakte men sikkert skal skalere ned, så da gjenstår ikkke uvesentlige Bank of Japan igjen. Hovedbegrunnelsen for Deutsche Bank sin  frykt er at både ECB og BoJ vil stoppe kjøpene sine dugelig likt, og således provosere frem en større korreksjon i markedet. Vi vet dessverre ikke hvordan dette kan gå, da det eneste vi har sett er at Fed pent og pyntelig har klart og starte reduseringen av sin balanse, men dette har skjedd mens ECB og BoJ gir full gass.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer