3 bransjer som er i vinden

For en investor på jakt etter sitt neste scoop er det mange områder og bransjer å sjekke ut. I dette innlegget skal vi se nærmere på tre hete bransjer. På børsen snakkes det mye om kunstig intelligens, nye måter å underholdes på og økt etterspørsel på bærekraftig mat.

Teknologi

Internett har forandret verden i større grad enn noen kunne tro. En videosamtale fra andre siden av verden, trådløst internett på flyet 30 000 fot over bakken og konstant tracking av helsen din via smartklokken er noen av tingene vi tar for gitt i dag. I dag er de største aktørene Google, Apple og Amazon, og defineres av deres tekniske innovasjon.

Teknologiselskapene bygges opp rundt buzz-ord som kunstig intelligens, fintech og blockchain.  Potensialet synes å være uendelig og optimismen rundt teknologisk utvikling er sterk. Når en bedrift som Google sier at strategien i all produktutvikling kalles «AI-first» (Kunstig intelligens først journ amn.) forstår man at dette må tas på fullt alvor.

Les mer om AI her: https://www.nordnet.no/blogg/artificial-intelligence-nordnet/

Les mer om teknologi her: https://www.nordnet.no/tema/teknologi.html

Bærekraftig mat

En økning i verdens middelklasse endrer forbrukeradferden i markedet. Etterspørselen av økologisk og bærekraftig mat øker, og vi blir mer bevisste på egne valg og hva vi etterlater til neste generasjon. De bedriftene som er forberedt på denne forandringen og som kan kombinere dagens høye krav med konkurransedyktige priser blir morgendagens vinnere. Kjøtt blir sett på som et problem i miljøspørsmål, og i stedet for skal man få proteinet sitt gjennom fisk. I det norske markedet settes søkelyset på verdensledende bedrifter som Marine Harvest, Lerøy Seafood og Bakkafrost, for å nevne noen.

Tanken om holdbarhet og bærekraft strekker seg imidlertid lengre enn bare til mat. Økte krav om bærekraftig energi, miljøvennlige boliger og transportmetoder forandrer mange bransjer og bedrifter i dag. De som er tilpasningsdyktige og imøtekommer de nye kravene er de som kan få en positiv utvikling og bli fremtidens ledere.

Les mer om bransjen her: https://www.nordnet.no/tema/sjomat.html

Underholdning

Lineær TV går en tøff fremtid i møte når teknologien redefinerer måten vi underholdes på. Nå velger du selv når du vil ha seriemaraton på Netflix. Med VR-headset kan du kjøre berg og dalbane hjemme i sofaen. Mobilen er den nærmeste vennen du har og det finnes apper for dating, gambling, kasting av sinte fugler og mye mer. Alt skjer på dine vilkår, når du vil og hvor enn du er.

Når teknologien møter virkeligheten oppstår det en ekstra gnist. Pokemón kan fanges i din egen hage og du kan med mobilen og Augmented reality (AR)  plassere den nyeste IKEA-sofaen i stuen din for å se om den passer. Fellesnevneren er tilgjengelighet og for investoren er dette spennende. Forbrukerne søker stadig ny underholdning og et kjøp krever kun ett fingeravtrykk på mobilen. Underholdningen tas på alvor hos Netflix, Disney og Time Warner. Hvem andre fanger oppmerksomheten din?

Les om den siste utviklingen hos Netflix her: https://www.nordnet.no/blogg/netflix-mye-glede-seg-til/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer