Gå til hovedinnhold

Den store kortposisjonen

Vanskelig start på uken da de asiatiske børsene åpnet svært lavt, men stege gjennom natten. Nikkei stengte -0.7%, Hang Seng -0.66% og Shanghai +1%. Problemet er at det kan lede til en høyere åpning i Europa som ikke er holdbar.

Min mening er at vi trenger en trigger i form av gode makronyheter, økt stimuliprogram eller knallresultat fra et stort selskap for å skape en varig oppgang.  Styrke mandag morgen, skaper fallhøyde og potensiell skuffelse senere.

FN godkjente i helgen nedskaleringen av Iran sitt atomprogram, noe som gjør at sanskjonene mot landet blir løftet innen kort tid. Landet svarer med å beordre oljeindustrien til øke produksjonen med 500.000 fat om dagen, beregnet på eksport. Dette sendte oljeprisen ned til $28 i dag tidlig.

-/ DET FINNES ikke mange spor etter gode nyheter i oljemarkedet om dagen, men heldigvis er shortpoolen rekordstor. Hedgefond og andre spekulanter har shortet oljekontrakter til den store gullmedaljen, og det kan føre oss nærmere en midlertidig oppgang i prisen når disse blir skremt til å dekke seg inn.

-/ BLIR DU FRISTET til å kjøpe Golden Ocean på historisk lave kurser og lave ratenivåer, bør du lese denne først: Jern malm lagrene i Kina er smekk fulle. Dette i forkant av kinesisk nyttår, som gjør at landet stenger ned en ukes tid i begynnelsen av februar.

-/ I TANK MARKEDET derimot, ser det annerledes ut. Ratene har falt tilbake etter nyttår, men på fredag så man tegn til at markedet tok i mot. Frontline har falt fra 25 kroner til 17 kroner i samme periode, og det skulle ikke forundre meg om vi skulle over 20 kroner igjen veldig snart. Kursmålene hos analytikerne jeg følger ligger mellom 24 og 28 kroner.

-/ DEN 29. JANUAR har “The Big Short” premiere i Norge. Dette er filmadapsjonen av boken til Michael Lewis med samme navn. Det er egentlig en samling med korthistorier om flere som tjente seg søkkrike på finanskrisen i 2008. Nå gjenskaper Brad Pitt, Steve Carell, Christian Bale og Ryan Gosling dette på film, noe som har fått gode anmeldelser. Jeg skal skrive en anmeldelse av filmen som både blir publisert her og på OP-5! Les også Peter Warren sin oppvarming her!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer