Fremskritt!

Det gjøres fremskritt selv ved fallende oljepris. Schibsted stiger 25% på samarbeidsavtalen med Nasper, som gjør det lettere å ta en dominerende posisjon i Brasil, Thailand, Bangladesh osv. Det var ingen analytikere som ventet en tilsvarende kraftig reaksjon opp, og jeg er redd aksjen kan komme ned igjen. Avtalen legger et grunnlag, men det krever også at de leverer i disse markedene. Arctic Securities hadde 470 kroner i target før denne avtalen.

Clarkson børsmeldte at de er i samtaler med RS Platou om et mulig oppkjøp. Som vi kjenner fra historien har RS Platou planlagt børsnotering på Oslo Børs ved flere anledninger, men trukket den på grunn av markedsmessige årsaker. Nå ser det ut til at selskapet kan bli solgt. Det har vært en internt strid mellom Peter Anker og Richard Fullford Smith, om hvorvidt de skal børsnotere seg eller ikke, der sistnevnte ville beholde det på private hender. Hvem som vant nå, er uvisst, ettersom Richard Fullford Smith sin gamle arbeidsgiver var nettopp Clarkson.

Totalmarkedet i Europa sklir, og jeg synes det er rart at Oslo Børs holder seg sterk. Schibsted og Telenor bidrar på oppsiden, men risikosentimentet forverrer seg ute, og da bør disse gi slipp etter hvert. Tradingmessig er det vanskelig å ha en sterk mening om dagen. Indeksene har løftet seg fra Oktober korreksjonen, og man skal være en beinhard optimist hvis man vedder på videre oppside frem til Jul. På den annen side har de fleste gått glipp av denne oppturen, og skulle det komme positive triggere, er det lett å fuele en videre oppgang med alle tvilerne.

Jeg leste akkurat en analytikerkommentar på Statoil, som forventet at oljeprisen skulle snu opp igjen etter neste OPEC møte. Meglerhuset opererer med et kursmål på 200 kroner. Argumentetene var en bunn i oljeprisen, bedre gassmarked og kostnadsreduksjoner internt. Ganske tynt å basere en kjøpsanbefaling på OPEC, som ikke har klart å agere da oljeprisen falt 30 dollar de foregående månedene.

Få med dere denne fine gjennomgangen av Nickel Mountian Group (gamle IGE) på Nordnetbloggen. Hva er Spetalens plan med selskapet?

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer